Ειδήσεις

Η παρθένα παραλία σπάνιας ομορφιάς που λάτρευαν οι Μινωίτες

Μια παραλία που επέλεγαν σύμφωνα με τα στοιχεία, οι αρχαίοι Μινωίτες και μέχρι σήμερα ο περισσότερος κόσμος δεν την επιλέγει, καθιστώντας την "παρθένα" περιοχή βρίσκεται στην Κρήτη ή για την ακρίβεια... απέναντι από την Κρήτη.

Το καλοκαίρι, εκδρομικά καϊκάκια διοργανώνουν καθημερινά ταξίδια στη Ντία, όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει το άγριο τοπίο του νησιού και να κάνει μπάνιο στα πεντακάθαρα νερά. Το σημείο που δένουν τα εκδρομικά καϊκάκια (από Γούβες, Χερσόνησο και Ηράκλειο) συνήθως είναι το λιμάνι του Αγίου Γεωργίου.

Ο Άγιος Γεώργιος είναι ο πρώτος κόλπος της Ντίας (από τα δυτικά), όπου υπάρχει μια μεγάλη εξέδρα όπου δένουν τα πλοιάρια και οι βάρκες. Ωστόσο υπάρχει μια δεύτερη εξέδρα στην απέναντι μεριά του κόλπου, κάτω ακριβώς από το γραφικό ξωκλήσι της Αναλήψεως. Θεωρείται ότι εδώ κάπου βρισκόταν ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια των Μινωϊτών. Δίπλα στο λιμάνι λειτουργούσε η μοναδική ταβέρνα στο νησί, αλλά σήμερα έχει εγκαταλειφθεί.

Δίπλα στην ταβέρνα, στα δυτικά υπάρχει μια μικρή παραλία με άμμο, όπου υπάρχουν και ομπρέλες! Η παραλία είναι φανταστική, καθώς τα νερά έχουν ένα ανοιχτό γαλάζιο χρώμα. Επίσης, ο κόλπος έχει θέα το Ηράκλειο και δεν προσβάλλεται ποτέ από το καιρό. Αν ακολουθήσετε το μονοπάτι που οδηγεί δυτικά, στην εκκλησία της Ανάληψης, θα συναντήσετε δύο ακόμη καταπληκτικές παραλίες με άμμο, πιο ήρεμες.

Συνεχίζοντας, μπορείτε να περπατήσετε ως την εκκλησία της Αναλήψεως με το μπλε τρούλο. Όταν η Εκκλησία εορτάζει έρχονται πολλά πλοία από το Ηράκλειο, ακόμη και τα μεγάλα πλοία της γραμμής Ηρακλείου - Πειραιά! Η Εκκλησία είναι πραγματικά πανέμορφη και η θέα από την αυλή της είναι φανταστική. Ακριβώς δίπλα στην είσοδο της εκκλησίας φαίνονται ακόμη τα ερείπια μιας παλαιότερης εκκλησίας, ενώ δίπλα υπάρχει το καταφύγιο της Ντίας, όπου μπορείτε να μείνετε κατόπιν συνεννόησης με το Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Πηγή: cretanbeaches.com

Σχόλια