default-image

Προθεσμία "τέλος" για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων

Κρήτη
Προθεσμία "τέλος" για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις όσοι δεν το έπραξαν μέσα στην αρχική περίοδο που είχε δοθεί και έληξε την περασμένη Παρασκευή.

Αν και στο μεγαλύτερο μέρος τους οι φορολογούμενοι έχουν ανταποκριθεί στην διαδικασία όσοι τελικά δεν φανούν και στη νέα διορία συνεπείς, θα βρεθούν αντιμέτωποι με διοικητικά πρόστιμα.

Πριν καν ολοκληρώσουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, πολλοί είναι οι φορολογούμενοι που σκέφτονται πώς θα πληρώσουν το νέο φόρο αφού καν δεν έχουν ολοκληρώσει την πληρωμή για το 2014, με τα αιτήματα από σήμερα για νέα ρύθμιση, να δίνουν και να παίρνουν.

Τα περιορισμένα οικονομικά και ο φόβος για το αν θα καταφέρουν και πώς να πληρώσουν το σύνολο της φορολογικής επιβάρυνσης, όπως λένε, διευρύνεται μπροστά στα μέτρα για το ασφαλιστικό και το εργασιακό. Αν και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος έσπευσε να πει ότι η Κυβέρνηση θα σώσει το 13ο και 14ο μισθό, ο πρόεδρος του ΕΚΗ μίλησε ανοιχτά για το "τυράκι" όπως χαρακτήρισε την ώρα που ετοιμάζονται μέτρα - φωτιά που θα βυθίσουν τους έλληνες πιο βαθειά στην ανεργία που ήδη καλπάζει.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News