Ειδήσεις

Επιτέλους μεγαλώνει το Αεροδρόμιο Ηρακλείου

Μετά από αρκετά χρόνια και εικόνες ταλαιπωρίας χιλιάδων τουριστών, η μελέτη για τη επέκταση του Αεροδρομίου Ηρακλείου από τη βόρεια του πλευρά βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και αναμένεται να εγκριθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, εφόσον δεν προκύψουν άλλα εμπόδια.

Αυτό αποκάλυψε ο Γιώργος Πλιάκας σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμος Ηρακλείου, με τη παρουσία του Περιφερειάρχη, Βουλευτών και άλλων φορέων και με ζητούμενο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του Αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης.

Πρόκειται για μια μελέτη η οποία ξεκίνησε το 2014 και ολοκληρώνεται σύντομα, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την επέκταση του Αεροδρομίου 3.000 τ.μ. στον χώρο των αναχωρήσεων.  

Ενόψει της δημοπράτησης και κατασκευής του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στο Καστέλι, το υπάρχον Αεροδρόμιο Ηρακλείου δεν γίνεται να αφεθεί στη τύχη του και να παρουσιάζει αυτές τις απαράδεκτες εικόνες.

Αυτό δήλωσε ο Βασίλης Λαμπρινός ο οποίος παράλληλα δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του για τη στάση του Χρήστου Σπίρτζη ο οποίος όπως είπε, δεν φαίνεται αξιολογεί ως σημαντικό το ζήτημα της αναβάθμισης του Αεροδρομίου Ηρακλείου. 

Για τις απαράδεκτες συνθήκες, εντός και εκτός, στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου Περιφέρεια Κρήτης, δήμος Ηρακλείου, Βουλευτές ξενοδόχοι, τουριστικοί παράγοντες και άλλοι φορείς εντείνουν τις πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση, ώστε στα τέλη Οκτωβρίου να ξεκινήσουν τα απαραίτητα έργα στο πρώτο σε πτήσεις τσάρτερ Αεροδρόμιο της χώρας.

Αν δεν ξεκινήσουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις από τον Οκτωβρίου, τότε θα χαθεί μια ακόμη ευκαιρία για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του Αεροδρομίου, από την επόμενη σεζόν, ξεκαθάρισε ο Αερολιμενάρχης. 

Πέρα από την καταρχήν έγκριση και υπό όρους, από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, της παραχώρησης των 40 στρεμμάτων  της πρώην 126 Σμηναρχίας Μάχης στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς διεκδικούν λύση και στο δεύτερο αίτημα που κατέθεσε ο δήμος και που αφορά τη παραχώρηση των εκτάσεων της πρώην ΜΟΜΑ, για τη διεύλευση της Λεωφόρου Ικάρου, μέσα απ' αυτές.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια