Ειδήσεις

Ο Δ. Ιεράπετρας διεκδικεί οικόπεδα "φιλέτα" από το ΤΑΙΠΕΔ

Με ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας προς το ΤΑΙΠΕΔ, διαμηνύεται ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει ο Δήμος και η Τοπική Κοινωνία την εκποίηση των οικοπέδων «φιλέτων» έκτασης 16 στρεμμάτων στη Μεγάλη Παραλία Κουτσουναρίου Αγίου Ιωάννου, καθώς δεν υπάρχει καμία περίπτωση να οικοδομηθούν αφού υπόκεινται στο καθεστώς ειδικής προστασίας(ΠΕΠ 20) σύμφωνα με το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό της Ιεράπετρας.

Στην έκδοση του ομόφωνου ψηφίσματος κατά της   εκποίησης των ακινήτων αυτών από το ΤΑΙΠΕΔ στη   Μεγάλη Παραλία της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ιωάννη   προχώρησε  το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας στην  κατεπείγουσα συνεδρίασή του την Πέμπτη 14Ιουλίου 2016, μετά από αίτημα των Δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας και μετά την τεκμηρίωση του αιτήματος από τους Γιώργο Προϊστάκη, Μιχάλη Μαχαιρά και Μιχάλη Βιανιτάκη.

Το ψήφισμα

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, προασπίζοντας τα   δικαιώματα του Γεραπετρίτικου λαού, απαιτεί την ακύρωση οποιασδήποτε διαδικασίας πώλησης δημόσιας περιουσίας και συγκεκριμένα των παραλιακών ακινήτων συνολικής έκτασης 16 στρεμμάτων στην περιοχή Μεγάλη Παραλία Κουτσουναρίου Αγίου Ιωάννου Δήμου Ιεράπετρας, για τα οποία σύμφωνα με την ενημέρωση από  το ΤΑΙΠΕΔ, επρόκειτο να γίνει ηλεκτρονική δημοπράτηση την 15η Ιουλίου.

Σε κάθε επίδοξο αγοραστή διαμηνύουμε ότι η περιοχή σύμφωνα με το Γ.Π.Σ. Ιεράπετρας υπόκειται σε καθεστώς ειδικής προστασίας (ΠΕΠ 20) και ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δεν μπορεί να οικοδομηθεί. Ο Δήμος Ιεράπετρας και η τοπική κοινωνία δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε παρέκκλιση απο το σημερινό ισχύον καθεστώς. Διεκδικούμε, ολόκληρη η ζώνη, που καθορίζεται μεταξύ παλαιότερης και νεότερης  γραμμής αιγιαλού, να  περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου Ιεράπετρας, ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας», καταλήγει το ψήφισμα.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Σχόλια