default-image

Ποιος ήταν ο μακελάρης στη Νίκαια που σκόρπισε το θάνατο

Κόσμος
Ποιος ήταν ο μακελάρης στη Νίκαια που σκόρπισε το θάνατο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τριών παιδιών, σύμφωνα με τα Γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης ήταν ο 31χρονος Γάλλος, δράστης του μακελειού στη Νίκαια της Γαλλίας, που παρέσυρε στο θάνατο 84 ανθρώπους, τραυματίζοντας 140 άλλους, εκ των οποίων οι 18 νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο μακελάρης, η ταυτότητα του οποίου βρέθηκε δίπλα στο φορτηγό, λεγόταν Mohamed Lahouaiej Bouhlel, είχε τυνησιακή καταγωγή και ήταν μόνιμος κάτοικος της Νίκαιας.

Ο άνδρας, που σκόρπισε τη φρίκη, δεν περιλαμβανόταν στους καταλόγους με τα πρόσωπα που παρακολουθούν οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών, αλλά ήταν γνωστός στην αστυνομία για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου όπως κλοπές και άσκηση βίας.

Ήταν μόνος στο όχημα, αλλά μένει να προσδιοριστεί αν είχε συνεργούς κατά την προετοιμασία της επίθεσης. Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα, πριν οι αστυνομικοί τον πυροβολήσουν και τον σκοτώσουν φαίνεται πως άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών.

Η σύζυγος του δράστη, που σόκαρε την υφήλιο με αυτό που προκάλεσε είναι υπό κράτηση, ενώ συγγενείς και φίλοι του ανακρίνονται από την αστυνομία και γίνονται επιδρομές στην περιοχή Αμπατουάρ της Νίκαιας.

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Ολάντ

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά την επίθεση. Στη σύσκεψη υπό τον Γάλλο πρόεδρο συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ζαν-Ζακ Ουρβοά, ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Πιερ ντε Βιλιέρ.

Στη σύσκεψη παρίστατο επίσης οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών. Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, ο οποίος μετέβη στη Νίκαια μετά την επίθεση, συμμετείχε στη σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ενίσχυση ελέγχων στα σύνορα

Την ίδια ώρα, η ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας ανακοίνωσε πως, κατόπιν συνενόησης με τις γαλλικές Αρχές, αποφάσισε την αυστηροποίηση των ελέγχων στα σύνορα με τη Γαλλία, ενώ σε ανάλογη ανακοίνωση είχαν προχωρήσει νωρίτερα και οι ισπανικές Αρχές.

Η Ιταλία θα ενισχύσει τους ελέγχους σε τρία σημεία οδικής διέλευσης στα σύνορά της με τη Γαλλία και στη σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών στη Βεντιμίλια έπειτα από την επίθεση με φορτηγό στη Νίκαια, δήλωσε άλλωστε σήμερα και ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.

Την πρόθεσή του να επανεξετάσει τα μέτρα ασφαλείας στο Λονδίνο γνωστοποίησε σήμερα και ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας Σαντίκ Καν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News