Ειδήσεις

Εδώ και τώρα αλλαγές στην εικόνα του αεροδρομίου

Αναβάθμιση τόσο λειτουργική όσο και αισθητική για το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης, ζητούν σε σύσκεψη που πραγματοποιείται στο δήμο όλοι οι κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες της πόλης.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιείται στο δήμο, συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο ευρωβουλευτής κ. Σπύρος Δανέλλης, ο αερολιμενάρχης του Ν.Καζαντζάκης κ. Γιώργος Πλιάκας και άλλοι παράγοντες της πόλης.

Όλοι συμφωνούν στην κατεπείγουσα ανάγκη αναβάθμισης του υφιστάμενου αεροδρομίου μέχρι να κατασκευαστεί το αεροδρόμιο στο Καστέλι. Ομονόησαν επίσης στην άμεση αναγκαιότητα να δημιουργηθεί επιτροπή, η οποία θα μεταφερθεί στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσει τα καυτά ζητήματα του αεροδρομίου με τους αρμόδιους υπουργούς, ενδεχομένως και τον Πρωθυπουργό.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Ηρακλείου εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου χαρακτηρίζοντάς την ως «απαράδεκτη».

«Πρέπει να υπάρξει άμεση πολιτική απόφαση - λύση», υποστήριξε στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης και συνέχισε λέγοντας πως «το αεροδρόμιο Ηρακλείου δίνει στο Ελληνικό κράτος έσοδα 60 εκατ. ευρώ το χρόνο. Ας δοθεί τουλάχιστον το 5% πίσω για την αναβάθμιση του αεροδρομίου. Εξάλλου και η Κρήτη ανήκει στην Ελλάδα».

Τέλος, ο αερολιμενάρχης κ. Πλιάκας αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς του για κάποια λειτουργικά ζητήματα. Επίσης, τόνισε ότι «τις πρώτες 12 ημέρες του Ιουλίου έχουμε ήδη αύξηση 11% των επιβατών», συμφωνώντας με αυτό τον τρόπο με τους συνομιλητές του σχετικά με την ανάγκη αναβάθμισης της λειτουργικότητας του αεροδρομίου Ηρακλείου.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια