default-image

Η Κ.Ρουγγέρη στο Ράδιο 9,84 για τον ‘’Κουρέα της Σεβίλλης’’

Πολιτισμός
Η Κ.Ρουγγέρη στο Ράδιο 9,84 για τον ‘’Κουρέα της Σεβίλλης’’

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ταξίδι του στην Κρήτη ξεκινά από σήμερα και τη Σητεία ''Ο Κουρέας της Σεβίλλης'' με την Κάρμεν Ρουγγέρη.

Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ δεν είναι παραμύθι. Είναι όμως ένα έργο που περιέχει όλα τα υλικά μιας  συνταγής για ένα τέλειο Μουσικό Παραμύθι. Έχει δηλαδή  μαγεία και  ρεαλισμό, χιούμορ  και μια πολύ   ενδιαφέρουσα  υπόθεση. Η ιδέα  μου  ήταν  να μετατραπεί η όπερα  σε ένα θεατρικό έργο   για παιδιά  με τραγούδια  βγαλμένα από τις όμορφες μελωδίες του Ροσσίνι, έτσι ώστε να προσφερθούν στα παιδιά  ακούσματα κλασσικής μουσικής. Ακούσματα τόσο απαραίτητα  για την καλλιέργεια  του μουσικού τους αισθητηρίου, αναφέρει η ίδια στο Ράδιο 9,84.

Σύμφωνα με το σενάριο, όλα ξεκίνησαν στο Πράντο, μια μικρή πόλη της Ισπανίας πολλά χρόνια πριν, όταν η Ροζίνα, ένα χαριτωμένο κορίτσι απ' τη Σεβίλλη είχε πάει να επισκεφθεί μια θεία της. Δεν είχε προλάβει να μπει στο σπίτι όταν ξαφνικά αντίκρισε τον κόμη Αλμαβίβα, που έτυχε να περνάει από κει. Αυτό ήταν! Μια ματιά ανάμεσα σ' ένα αγόρι και ένα κορίτσι και η αγάπη της ιστορίας μας έχει κιόλας γεννηθεί...

Λίγες μέρες αργότερα ο Αλμαβίβα στέλνει προξενήτρα στο Γέρο-Μπάρτολο,  τον κηδεμόνα της Ροζίνας, για να ζητήσει το χέρι της. Εκείνος όμως αρνείται!

Τότε ο Κόμης αποφασίζει να τη βρει μόνος του και με τη βοήθεια του Φίγκαρο, του ξακουστού κουρέα της Σεβίλλης... 

Βάσει του προγράμματος οι παραστάσεις θα δοθούν:

* Σήμερα Παρασκευή 15 Ιουλίου στο Φρούριο Καζάρμα στη Σητεία.

* Το Σάββατο 16 Ιουλίου στο 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας.

* Την Κυριακή 17, τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Ιουλίου στο Κηποθέατρο "Νίκος Καζαντζάκης" στο Ηράκλειο.

* Την Τετάρτη 20 Ιουλίου στο Θέατρο "Ερωφίλη" στο Ρέθυμνο.

* Την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Ιουλίου στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά.

Η ώρα έναρξης των παραστάσεων κατά τη διάρκεια της περιοδείας είναι στις 9 το βράδυ, ενώ οι τιμές εισιτηρίων κατ' άτομο είναι 10 ευρώ, γενική είσοδος.

Όπως τέλος η κα Ρουγγέρη είπε στο Ράδιο 9,84 το χειμώνα ετοιμάζετε να ανεβάσει στο Ηράκλειο και με κρητικούς ηθοποιούς ''Το παραμύθι χωρίς όνομα'' της  Πηνελόπη Δέλτα. Ένα έντεχνο, διαχρονικό παραμύθι, όπου η πατρίδα και τα δεινά της μεταφέρονται στη σκηνή με έναν εύληπτο και μαγικό τρόπο

….. λίγα λόγια ….. Στο βασίλειο των Μοιρολατρών, ο Αστόχαστος γιος του βασιλιά Συνετού διαδέχεται τον πατέρα του στον θρόνο. Ο νέος βασιλιάς ενδιαφέρεται μόνο για διασκέδαση και καλοπέραση. Όπως είναι φυσικό, σε λίγο καιρό το βασίλειο καταρρέει. Το θησαυροφυλάκιο αδειάζει! Η χώρα δανείζεται συνέχεια και ο τόπος ερημώνει. Μην αντέχοντας αυτή την κατάσταση, ο γιος του βασιλιά αποφασίζει να δράσει. Με βοηθό τη μικρή του αδερφή και μετά από πολλές περιπέτειες, θα κατορθώσει να εμπνεύσει πίστη και εμπιστοσύνη στον λαό του, ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν να ανορθωθεί η χώρα.

Το βασιλόπουλο, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, θα μπορούσε να είναι ο νέος Έλληνας που βρίσκει τη δύναμη και τον τρόπο ώστε να ξαναγεννηθεί η πατρίδα του. Είναι ένα έργο με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πλοκή αλλά και με αίσθηση του χιούμορ, που σίγουρα θα διασκεδάσει τα παιδιά και συγχρόνως θα τα διδάξει με έμμεσο τρόπο, μια που μιλάει για τις αξίες της εργασίας, της δικαιοσύνης, της προσπάθειας, της ανδρείας, της συλλογικότητας, σε αντίθεση με την τεμπελιά, την αδικία, την παραίτηση, τη δειλία και τον ατομισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News