default-image

Η σπείρα που "σάρωσε" την Κρήτη

Κρήτη
Η σπείρα που "σάρωσε" την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήρθαν στην Κρήτη από τη βόρεια Ελλάδα και μέσα σε διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας πρόλαβαν να αρπάξουν μετρητά, κοσμήματα, αλλά και ηλεκτρονικές συσκευές από συνολικά οκτώ σπίτια στους νομούς Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου.

Ο λόγος για μια παρέα τριών νεαρών Ελληνογεωργιανών, οι οποίοι, έχοντας ως βάση τους ξενοδοχείο στην πόλη των Χανίων, εξορμούσαν σε καθημερινή βάση στους τρεις μεγαλύτερους νομούς της Κρήτης, χρησιμοποιώντας ως μέσο μεταφοράς ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

Οι τρεις νέοι έφτασαν στα Χανιά την Πέμπτη 7 Ιουλίου και νοίκιασαν δωμάτιο σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Πρόκειται για έναν 24χρονο - ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία ήταν ο "εγκέφαλος" της σπείρας - μια συνομήλική του κοπέλα, καθώς και τον 26χρονο σύντροφό της. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δύο τελευταίοι ήταν οι άμεσοι συνεργοί του 24χρονου. Οι τρεις νέοι μαζί με την 36χρονη αδερφή της 24χρονης, η οποία παραλάμβανε τα κλοπιμαία από διάφορες πόλεις της βόρειας Ελλάδας μέσω courier (!), διώκονται ποινικά για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η δράση

Πώς δρούσε ωστόσο η παρέα των νεαρών επιτηδείων; Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, και τα τέσσερα άτομα είχαν διακριτούς ρόλους στην όλη υπόθεση: Ειδικότερα, οι δύο άνδρες μαζί με την 24χρονη κοπέλα "ξάφριζαν" τα σπίτια που έβαζαν στο μάτι, ενώ η 36χρονη φέρεται να δραστηριοποιούνταν στο «στάδιο της απόκρυψης, της μεταφοράς και της περαιτέρω αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος» από τη βόρεια Ελλάδα. Συνολικά, από την Πέμπτη 7 Ιουλίου έως την περασμένη Τρίτη, οι νεαροί διέπραξαν οκτώ κλοπές, καθώς και δύο απόπειρες κλοπής.

Σημειώνεται ότι μέσα σ' αυτό το διάστημα, οι τρεις φερόμενοι δράστες έστελναν μέσω μεταφορικής εταιρείας τα κλοπιμαία τους στην αδερφή της 24χρονης. Ειδικότερα, τα δέματα με το πολύτιμο φορτίο αποστέλλονταν κάθε φορά και σε διαφορετική διεύθυνση: Κάποια κλοπιμαία, λοιπόν, εστάλησαν στην Αλεξανδρούπολη, κάποια άλλα στην Κομοτηνή, ενώ τέλος κάποια άλλα κατέληξαν στη Θεσσαλονίκη. Παραλήπτης όλων των δεμάτων ήταν η 36χρονη φερόμενη συνεργός των τριών αυτουργών των κλοπών στην Κρήτη. Η 36χρονη κοπέλα έπεσε, μάλιστα, στα χέρια των διωκτικών Αρχών την ώρα που επιχειρούσε να ρευστοποιήσει τη "λεία" που της εστάλη από την Κρήτη.

Μεγάλη επιχείρηση

Για την εξιχνίαση της δράσης των νεαρών και τη σύλληψή τους, στήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, η οποία έλαβε χώρα προχθές. Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε στα Χανιά και την Αλεξανδρούπολη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, οι οποίοι συνεργάστηκαν άψογα με συναδέλφους τους από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης

Εξάλλου, σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης στα σπίτια και των τεσσάρων συλληφθέντων, βρέθηκε - και κατασχέθηκε - μεγάλος αριθμός κοσμημάτων, η προέλευση των οποίων διερευνάται από τις Αρχές. Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο 24χρονος φερόμενος ως "εγκέφαλος" του μπαράζ των κλοπών, που σημειώθηκαν στους νομούς Χανίων, Ρεθύμνης και Ηρακλείου, είχε παραβιάσει περιορισμούς διαμονής, οι οποίοι του είχαν επιβληθεί - για άλλη υπόθεση - με διάταξη του εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών. Να σημειωθεί, τέλος, ότι κατά τη σύλληψη του 26χρονου βρέθηκε στην κατοχή του ποσότητα ινδικής κάνναβης, η οποία και κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς.

Το έργο της προανάκρισης της υπόθεσης διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες - με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους - αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News