default-image

Μητσοτάκης: Καταρρέουν και παίζουν με τους θεσμούς

Ελλάδα
Μητσοτάκης: Καταρρέουν και παίζουν με τους θεσμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δριμεία επίθεση για την οικονομική της πολιτική και κυρίως τα φορολογικά βάρη που φορτώνει στους πολίτες, εξαπέλυσε από το βήμα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.   

«Τώρα αρχίζουμε να πληρώνουμε την περήφανη διαπραγμάτευση Τσίπρα-Βαρουφάκη, αλλά και του Τσακαλώτου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσης εκτίμησε ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί, επικαλούμενος τα στοιχεία του ΙΟΒΕ για ύφεση έως 1%. «Δε χρειάζεται βέβαια κανένας ΙΟΒΕ. Ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του δεν κυκλοφορούν ανάμεσα στους πολίτες, οι οποίοι τούς γύρισαν την πλάτη», συνέχισε.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την πρότασή του για την οικονομία που κωδικοποιείται στο 4+2 (πλεονάσματα της τάξης του 2% του ΑΕΠ με παράλληλη ανάπτυξη 4%) και σημείωσε ότι τις προηγούμενες εβδομάδες έθεσε την πρότασή του σε Ευρωπαίους συνομιλητές και βρήκε ανταπόκριση.

«Ποτέ μια κυβέρνηση δεν απώλεσε με τόσο μεγάλη ταχύτητα την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, αλλά ποτέ και η χώρα δεν είχε μια κυβέρνηση που έκανε το ψέμα και την ιδεοληψία σε κυβερνητική πολιτική» υπογράμμισε.

«Και τώρα αντιμέτωποι με την καταστροφή που προκάλεσαν, έρχονται να παίξουν με τους θεσμούς. Δεν θα τους περάσει. Γιατί ο λαϊκισμός ηττάται πάντα όταν βρεθεί στην εξουσία», συνέχισε, λέγοντας ότι αυτό είναι και το νόημα της αιφνίδιας κατάθεσης του εκλογικού νόμου στη Βουλή.

Παράλληλα, κάλεσε τους «δημοκράτες βουλευτές» όλων των κομμάτων να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να αποτρέψουν τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

«Έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς αμοραλιστές. Δεν έχουν κανέναν φραγμό. Κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην καρέκλα. Δεν πρέπει να ρίξουμε νερό στο μύλο της αυταρέσκειας. Είναι πολύ σημαντικό να μη συγκεντρώσει ο εκλογικός νόμος τις 200 ψήφους, για να ισχύσει από την επόμενη εκλογή. Ο συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαβλέπει την ήττα του και θέλει να εμποδίσει την ΝΔ να σχηματίσει κυβέρνηση. Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από την κυβέρνηση για αναβάθμιση της δημοκρατίας.»

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι και με σχετική πλειοψηφία να περάσει ο νόμος, θα ακυρωθεί από την πλειοψηφία της επόμενης Βουλής. «Για εμάς ο εκλογικός νόμος δεν ήταν ποτέ εργαλείο για κομματικές μεθοδεύσεις», είπε και υπενθύμισε το πόσο ταλαιπωρήθηκε η Ν.Δ. από τις αντίστοιχες μεθοδεύσεις του παρελθόντος.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι περιφρονεί τους θεσμούς: «Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να φέρουν ένα εκλογικό σύστημα που οδηγεί στην ακυβερνησία. Μεγάλη αναταραχή ωραία κατάσταση, φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας και το είπε χωρίς αιδώ. Αυτό είναι και το νόημα της παράκαμψης του ΕΣΡ στη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών.

»Η κυβερνητική μεθόδευση για τη χειραγώγηση της διαδικασίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με ένα διαγωνισμό παρωδία. Αν ο κ. Παππάς θέλει να δείξει στοιχειώδη σεβασμό στους θεσμούς, οφείλει να περιμένει την απόφαση του ΣτΕ για το αν η παράκαμψη του ΕΣΡ είναι σύννομη».

Κάλεσε και το ΣτΕ να προχωρήσει με γοργό ρυθμό στην γνωμοδότησή του και δεσμεύθηκε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα επαναφέρει τις αδειοδοτικές αρμοδιότητες του ΕΣΡ.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε και στο ζήτημα των αποκαλύψεων για το «plan X» του κ. Βαρουφάκη, τονίζοντας την ανάγκη να γίνει δεκτή η πρόταση της ΝΔ για Εξεταστική, «ώστε να μάθουμε την αλήθεια και για άλλα ζητήματα, όπως το γιατί έγινε το δημοψήφισμα, γιατί έγιναν οι πρόωρες εκλογές, αλλά και γιατί άργησε τόσο η διαπραγμάτευση.

»[...] Πρέπει οι πολίτες να μάθουν την αλήθεια, για να μην ξαναζήσουμε ως χώρα τέτοιες τραγικές καταστάσεις, αλλά και για να μην τολμήσει στο μέλλον ένας άλλος ανεύθυνος δημαγωγός να πράξει το ίδιο».

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι ακόμα και αν δεν περάσει από τη Βουλή η πρόταση για Εξεταστική, «θα περάσει από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέφερε το αίτημά του για εκλογές: «Πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση, γι' αυτό ζητήσαμε εκλογές και θα συνεχίσουμε να τις ζητάμε. Εμείς υπηρετούμε τον ελληνικό λαό, όλη την κοινωνία».

«Το προσεχές διάστημα έχουμε σημαντικές μάχες να δώσουμε στη Βουλή και στην κοινωνία. Θα τις δώσουμε συντεταγμένα και δυναμικά. Όπως ακριβώς αρμόζει στις πρωτόγνωρες περιστάσεις που βιώνουμε. Όπως ακριβώς αξίζει σε όλο τον ελληνικό λαό. Διότι εμείς παλεύουμε για όλους τους πολίτες και όχι για τον κομματικό μας στρατό.

»Διότι εμείς δε γυρίζουμε την πλάτη στον απελπισμένο άνεργο, στον εξαπατημένο συνταξιούχο, στον πολίτη που δεν μπορεί να πληρώσει τους παράλογους φόρους, στον επαγγελματία που αναγκάζεται να κλείσει την επιχείρησή του.

»Κανένας Έλληνας δεν ενδιαφέρεται για τους προσωπικούς σχεδιασμούς του κύριου Τσίπρα, ούτε για τις ματαιοδοξίες των υπουργών του που θα κάνουν τα πάντα για να γαντζωθούν στην εξουσία. Εμείς δεν είμαστε εδώ για την ατομική μας καριέρα ούτε για τη συμμετοχή μας σε καμιά επετηρίδα πολιτικών προσώπων. Υπηρετούμε τον ελληνικό λαό και εκτελούμε μία αποστολή.

»Να ενώσουμε τους Έλληνες και να προωθήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που θα δίνουν ευκαιρίες στους πολλούς. Η οικονομία αφορά όλους. Όχι μόνο τους επιχειρηματίες αλλά και τους εργαζόμενους».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι η προετοιμασία των προγραμματικών προτάσεων συνεχίζεται υπό την καθοδήγηση του αντιπροέδρου Κωστή Χατζηδάκη.

«Η οικονομία χρειάζεται ένα άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που προτάσσει τη μείωση φόρων και το στοχευμένο περιορισμό των δαπανών, σε συνδυασμό με την ενίσχυση των μεταρρυθμίσεων και την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων. Χρειάζεται μία άλλη οικονομική αντίληψη που να αποκαθιστά την εμπιστοσύνη, να στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα, να προσελκύει επενδύσεις, να δημιουργεί δουλειές», εξήγησε.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Είμαι βέβαιος ότι εσείς θα αποτελέσετε την αιχμή του δόρατος στη μάχη ενάντια στο λαϊκισμό, τον καιροσκοπισμό και τον καθεστωτισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

»Μαζί θα αγωνιστούμε για να απαλλάξουμε τον τόπο από την επικίνδυνη κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Μαζί με τον ελληνικό λαό μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα της χώρας μας.

»Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι ιδέες μας και οι προτάσεις μας σύντομα θα κυριαρχήσουν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News