default-image

Η επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερο στο φαράγγι (video)

Κρήτη
Η επιχείρηση διάσωσης με ελικόπτερο στο φαράγγι (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τη συνδρομή ελικοπτέρου που προσγειώθηκε μέσα στο φαράγγι της Σαμαριάς, δόθηκε τέλος στην περιπέτεια ενός 25χρονου Ρώσου τουρίστα, ο οποίος και τραυματίστηκε στο πόδι κατά τη διάρκεια πεζοπορίας.

Η επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς του  25χρονου Ρώσου τουρίστα, στήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 13 Ιουλίου με ελικόπτερο AB?205 της Πολεμικής Αεροπορίας και καταγράφηκε από συνεργείο της Π.Α.

Να σημειωθεί ότι το στρατιωτικό ελικόπτερο  απογειώθηκε από το Αεροδρόμιο Ηρακλείου, προσγειώθηκε στο φαράγγι παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στην 115 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Σούδας, από όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ.

Δείτε καρέ-καρέ το video της επιχείρησης

Το χρονικό της πτώσης και της επιχείρησης του τραυματισμού του Ρώσου

Κάτω από άγνωστες συνθήκες ο αλλοδαπός έκανε βουτιά στο κενό, πέφτοντας από ύψος 6 μέτρων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι και να μην μπορεί να μετακινηθεί.

Άμεσα ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου που σε λίγη ώρα προσγειώθηκε σε ειδικό χώρο εντός του εθνικού δρυμού ενώ στο πλευρό του τραυματία βρέθηκαν άνδρες από το προσωπικό των φυλακίων του Εθνικού Δρυμού, καθώς και η γιατρός από την Αγία Ρουμέλη.

Ένα ακόμη περιστατικό κατά την διάρκεια πεζοπορίας σε φαράγγι, το οποίο και προκαλεί ανησυχία στις αρμόδιες αρχές που εφιστούν την προσοχή όλων όσοι επιλέγουν να διασχίσουν φαράγγια και άλλα δύσβατα αλλά συνάμα άγριας ομορφιάς μέρη του νησιού μας.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News