Ειδήσεις

Το ποτάμι με τη γαλάζια λίμνη που έχει γίνει χωματερή

Τι μπορείς να βρει κανείς διασχίζοντας ένα ποτάμι; Η απάντηση είναι εύκολη και διαφορετική από αυτή που θα περίμεναν οι περισσότεροι και δίνεται με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο μέσα από τον φακό του neakriti.gr. σε μία μικρή περιήγηση στον Αλμυρό ποταμό που πήρε το όνομα του  από τα αλμυρά νερά του και μέχρι και σήμερα αποτελεί μυστήριο  η προέλευση, το μήκος και η διαδρομή των υπόγειων ρευμάτων που καταλήγουν στον Αλμυρό και ξεπερνούν σε ποσότητες νερού τα 240 εκατ. κ.μ /έτος.

Μπάζα και σκουπίδια μέσα σε μεγάλες σακούλες ακόμη όμως και έξω από αυτές πρωταγωνιστούν,  ενώ το στοιχείο που κάνει τη διαφορά είναι η εναπόθεση στο σημείο μία πολυθρόνας και ενός καναπέ.

Εκείνοι που το έκαναν σίγουρα δεν σκέφτηκαν την περιβαλλοντική μόλυνση που προκαλούσαν στην περιοχή απλά και μόνο ήθελαν να κάνουν τη δουλειά τους και να ολοκληρώσουν το έργο τους προκαλώντας μία άνευ προηγουμένου κατάσταση στον Αλμυρό ποταμό του Ηρακλείου .

Ενώ ένα ακόμη στοιχείο είναι και ο υγρότοπος με την γαλάζια λίμνη και το πανέμορφο ποτάμι με τους φοίνικες που υπάρχουν εκεί για να μαγεύουν τους τυχερούς περαστικούς.

Για την περιβαλλοντική μόλυνση που έχει προκληθεί έχει ήδη ενημερωθεί η Δημοτική Αρχή Μαλεβυζίου με τον κ.Μαμουλάκη να δηλώνει στο neakriti.gr ότι : "Μας λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός να παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα από ασυνείδητους σε μία περιοχή φυσικού κάλλους. Αυτοί που το έκαναν σίγουρα δεν έγιναν αντιληπτοί αφού από την περιοχή δεν περνάει συχνά και πολύς κόσμος ενώ το πιο πιθανό είναι να έδρασαν απογευματινές προς βράδυνες ώρες .

Θα ενημερώσω άμεσα τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και θα σταλούν συνεργεία στην περιοχή για μία πρώτη αυτοψία στον χώρο και απομάκρυνση των αντικειμένων που βρίσκονται εκεί και σίγουρα η εικόνα που παρουσιάζεται σήμερα όχι μόνο δεν μας τιμάει αλλά μας προσβάλλει σαν δημότες και γενικότερα σας πολίτες αυτού του νησιού.

Δυστυχώς δεν έχουμε στη διάθεση μας δημοτική αστυνομία που θα έκανε συνεχείς περιπολίες ,αποτρέποντας τέτοιου είδους καταστάσεις."

Το θέαμα αν μη τι άλλο είναι αποκρουστικό και ο ποταμός έχει μετατραπεί σε μία μικρή χωματερή.

Ενώ ευχής έργων αποτελεί και το γεγονός η εικόνα που αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός να μην έχει πέσει στην αντίληψη ξένων επισκεπτών οι οποίοι με τη σειρά τους με ένα κλικ θα  τις πάρουν στις πατρίδες τους αμαυρώνοντας για μία ακόμη φορά τις ομορφιές του τόπου μας.

Ασυνείδητοι άφησαν τα σκουπίδια τους σε μία φυσικού κάλλους περιοχή και οι οποίοι  σίγουρα δεν θα ήθελαν αυτές οι εικόνες να πρωταγωνιστούν στα σπίτια τους.

Το μυστήριο με τον Αλμυρό Ποταμό

Και μιλάμε για ένα ποτάμι μυστηρίου .Τον Αλμυρό ποταμό που πήρε το όνομα του  από τα αλμυρά νερά του. Νερά που εικάζεται ότι προέχονται από υπόγεια και υποθαλάσσια ρεύματα εκατοντάδες ακόμα και χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Πηγάζουν από απροσδιόριστα βάθη χωρίς όμως να έχουν σχέση με τα θαλάσσια νερά της περιοχής ή της Κρήτης γενικότερα, όπως έχουν αναφέρει επιστημονικές έρευνες στο παρελθόν που ασχολήθηκαν με το αξιοπερίεργο αυτό φαινόμενο.Μυστήριο αποτελεί ακόμα και σήμερα η προέλευση, το μήκος και η διαδρομή των υπόγειων ρευμάτων που καταλήγουν στον Αλμυρό και ξεπερνούν σε ποσότητες νερού τα 240 εκατ. κ.μ /έτος.

Παρακολουθήστε ένα μοναδικό video από τον Αλμυρό ποταμό του Νίκου Σαράντου.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια