Ειδήσεις

500 προσλήψεις Ελλήνων δρομολογεί η Fraport

Ευκαιρίες... καριέρας σε Έλληνες υποψηφίους υπόσχεται η γερμανική Fraport, που ως γνωστόν ετοιμάζεται από τον ερχόμενο Νοέμβριο να αναλάβει τη διαχείριση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων και του "Ι. Δασκαλογιάννης" των Χανίων, και αναζητά εργαζόμενους...

Οι Γερμανοί επενδυτές έχουν δεσμευτεί - προφορικά βεβαίως, σε επίπεδο δηλώσεων - πως από τους 500 εργαζόμενους που θα χρειαστούν σε πρώτη φάση, η συντριπτική πλειονότητα θα είναι Έλληνες. Μόνο μερικοί μετρημένοι στα δάχτυλα εργαζόμενοι θα έρθουν από τη Γερμανία, και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν για να εργαστούν στα 14 αεροδρόμια θα είναι Έλληνες. Δεδομένου πως το αεροδρόμιο "Ι. Δασκαλογιάννης" είναι από εκείνα στα οποία οι Γερμανοί επενδυτές δίνουν ιδιαίτερο βάρος λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης, η πρόσκληση για... εργασία αναμένεται να ανάψει για τα καλά το ενδιαφέρον και σε τοπικό επίπεδο. Ας τα δούμε αναλυτικά...

Η κοινοπραξία Fraport-Κοπελούζου είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση, ανάπτυξη, επέκταση, συντήρηση και εκμετάλλευση 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, από τον προσεχή Νοέμβριο μέχρι και το 2055.

Τα αεροδρόμια που θα περάσουν σταδιακά στον έλεγχο της κοινοπραξίας είναι τα εξής: Ακτίου, Καβάλας, Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Κω, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Ρόδου, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου και Ζακύνθου.

Το προσωπικό

Θα προσληφθεί κάθε είδους προσωπικό με εξειδίκευση, από διευθυντικά έως διοικητικά και τεχνικά στελέχη όλων των επιπέδων, ώστε να διατηρηθεί η δυνατότητα απρόσκοπτης λειτουργίας των αεροδρομίων σε εικοσιτετράωρη βάση. Ειδικότερα αναζητούνται δικηγόροι, στελέχη Μάρκετινγκ, υπεύθυνοι Πληροφορικής και εφαρμογών, υπάλληλοι στη Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων και Εκπαίδευσης, οικονομολόγοι, λογιστές, υπεύθυνοι στο τμήμα Προμηθειών, στελέχη Πληροφόρησης και Προγραμματισμού, προσωπικό ασφαλείας κ.ά. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα παρέχει ομάδες άμεσης επέμβασης από τεχνικούς και μηχανικούς. Το νέο προσωπικό θα έχει προσληφθεί και εκπαιδευτεί έως ότου ξεκινήσει η επόμενη τουριστική σεζόν (του 2017), ενώ σε δεύτερη φάση όπου σχεδιάζονται κατασκευαστικές εργασίες, όπως η επέκταση των τέρμιναλ των αεροδρομίων, νέα εστιατόρια και καταστήματα, η Fraport θα προκηρύξει νέες θέσεις εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις ηλεκτρονικές τους αιτήσεις στη διεύθυνση www.fraport-greece.com/eng/careers/send-your-cv ή στο email career@fraport-greece.com.

Οι διαβεβαιώσεις

Με βάση διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις των στελεχών της Fraport, μεταξύ των 500 ατόμων που θα προσληφθούν στα περιφερειακά αεροδρόμια η συντριπτική πλειονότητα θα είναι Έλληνες. Μάλιστα, θα διατηρηθούν και στη νέα εποχή πολλοί σημερινοί εργαζόμενοι.

Για του λόγου το αληθές, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, κ. Αλεξάντερ Τσινέλ, είχε χαρακτηριστικά δηλώσει: «Για τη λειτουργία των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων η Fraport θα προσλάβει αποκλειστικά Έλληνες. Μόνο μερικοί μετρημένοι στα δάχτυλα θα έρθουν από τη Γερμανία. Οι απασχολούμενοι στα αεροδρόμια εργάζονται σκληρά, θέλουν να δημιουργήσουν και κάθε άλλο παρά παραιτημένοι είναι».

Προσλήψεις, δεν υπάρχει νομική δέσμευση

Βεβαίως, οι δηλώσεις και υποσχέσεις αυτές για προτίμηση σε ελληνικό προσωπικό είναι πολύ θετικές, δεν παύουν όμως να είναι δηλώσεις και υποσχέσεις στα... λόγια! Διότι η πραγματικότητα - και αυτό έχει τη σημασία του - είναι πως νομικά, στη συμφωνία παραχώρησης που έχει συνάψει η γερμανική εταιρεία με το ελληνικό κράτος, δε δεσμεύεται για συγκεκριμένη απορρόφηση ελληνικού προσωπικού, ούτε για την τήρηση του κριτηρίου της εντοπιότητας σε ό,τι αφορά την απασχόληση στα περιφερειακά αεροδρόμια, που έχουν ζητήσει αρκετοί τοπικοί φορείς ανά τη χώρα, αλλά και εδώ στη δυτική Κρήτη.

Κριτήριο εντοπιότητας στις προσλήψεις προσωπικού στα περιφερειακά αεροδρόμια που εφεξής θα διαχειρίζεται η εταιρεία Fraport είχε ζητήσει, μεταξύ άλλων τοπικών πολιτικών παραγόντων, με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης.

ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

Σχόλια