Ειδήσεις

"Βασίλισσα" των τροχαίων η Κρήτη - Εκδήλωση ευαισθητοποίησης

Εκδήλωση για την οδική ασφάλεια πραγματοποιείται την Κυριακή 31 Ιουλίου στις 11 π.μ. στην Αμμουδάρα.

Δείτε την ανακοίνωση:

«Οδηγούμε με ασφάλεια» γιατί η ψευδαίσθηση της αθανασίας όσων οδηγούν απρόσεκτα, και όσων μεθούν με την ταχύτητα, είναι μια ανόητη «ψευδαίσθηση»,

«Οδηγούμε με ασφάλεια»γιατί ο θάνατος και/ή ο τραυματισμός στην άσφαλτο είναι άδικος, είναι το πιο επώδυνο κοινωνικό φαινόμενο, η πιο μεγάλη πηγή πόνου για τις οικογένειες και τους αγαπημένους των αδικοχαμένων,

«Οδηγούμε με ασφάλεια»γιατί είναι εφικτό να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των θυμάτων, που στην Κρήτη είναι ο υψηλότερος στην Ευρώπη,

«Οδηγούμε με ασφάλεια» γιατί, από τον Ιανουάριο έως σήμερα, 40 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στους δρόμους της Κρήτης οι 18 εκ των οποίων ήταν κάτω των 35 ετών και οι 11 κάτω των 25 ετών,

«Οδηγούμε με ασφάλεια» για να πάψει η Κρήτη να έχει αυτήν την αρνητική «πρωτιά» στην Ευρώπη: το 2015 η Ευρώπη είχε 53 και η Κρήτη 111 νεκρούς ανά ένα εκατομμύριο κατοίκων,

«Οδηγούμε με ασφάλεια» γιατί ένα ολόκληρο χωριό 1.500 κατοίκων ξεκληρίστηκε στους δρόμους της Κρήτης μέσα σε 13 χρόνια (2000-2013). Τα τροχαία στοίχισαν τη ζωή σε 1.506 ανθρώπους και οδήγησαν στα νοσοκομεία 23.881 άλλους.

«Οδηγούμε με ασφάλεια» για να φτάσουμε γρήγορα στον προορισμό μας, τηρούμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και σεβόμαστε τους γύρω μας.

Στόχος του Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια» είναι μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους συμπολίτες μας για ασφαλή οδηγική συμπεριφορά. Μια πανστρατιά φορέων ενώνεται για ένα κοινωνικό σκοπό εντείνοντας τις προσπάθειές μας για εξάλειψη των τροχαίων και βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Όλοι οι θεσμοί, οικογένεια, σχολείο, εκκλησία, αυτοδιοίκηση, πολιτεία έχουμε ευθύνη και χρέος να απαλείψουμε το φαινόμενο αυτό. Η ανάληψη πρωτοβουλιών από όλους μας είναι απαραίτητη για την ελαχιστοποίηση αυτού του «άτυπου πολέμου» στους δρόμους. 

Λευτέρης Αυγενάκης, Βουλευτής Ηρακλείου, Γραμματέας ΠΕ ΝΔ: «Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα με πολλές αρνητικές επιπτώσεις η κυριότερη των οποίων είναι η απώλεια της ανθρώπινης ζωής. Η δεύτερη αιτία θανάτου για την Ελλάδα. Η ανάληψη πρωτοβουλιών από όλους μας είναι απαραίτητη για την ελαχιστοποίηση και την εξάλειψη αυτού του άτυπου «πολέμου» στους δρόμους».

Γιάννης Λιονάκης, Πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α).: «Λυπάμαι που το λέω, αλλά η Κρήτη είναι η "βασίλισσα των τροχαίων". Δυστυχώς, είμαστε η χειρότερη περιφέρεια σε τροχαία στην Ευρώπη, κάτι που οφείλεται στην έλλειψη παιδείας, στην κακώς εννοούμενη κριτική μαγκιά και στο κακό οδικό δίκτυο».

Οι κοινωνικοί φορείς που υπογράφουν την πρόσκληση κινητοποίησης για την πρόληψη των οδικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων στους δρόμους της Κρήτης, καλούν τον κάθε ένα και την κάθε μία να λάβει μέρος στην ανοικτή, πολυεπίπεδη, ολοήμερη εκδήλωση που συνδιοργανώνουν γι' αυτό το σκοπό, την Κυριακή 31 Iουλίου 2016, στο Thalassa Magic, στην Αμμουδάρα, από τις 11:00 π.μ..

Στα πλαίσια της διοργάνωσης προγραμματίζονται σειρά παράλληλων εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν αθλητικά αγωνίσματα, ασκήσεις προσομοίωσης και ενημερωτικές δράσεις. Το λεπτομερές πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.   

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν κατά την έναρξη της εκδήλωσης εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών φορέων και επίσημοι προσκεκλημένοι.

Η συμμετοχή όλων στην προώθηση του μηνύματος «Οδηγούμε με ασφάλεια» είναι αναγκαία.

Εμείς μπορούμε, έλα κι εσύ!

Κοινωνικά δίκτυα: facebook.com/DriveSafelyCrete

Σχόλια