Ειδήσεις

Tips για τις καλύτερες διακοπές της ζωής μας (video)

Οι διακοπές αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο που κάνει τους εργαζόμενους να ''γεμίσουν μπαταρίες" έτσι ώστε να είναι πιο αποδοτικοί με την επιστροφή τους στον εργασιακό χώρο.  

 Οι ευεργετικές ιδιότητες των διακοπών, αλλά και τα μικρά μυστικά που μπορούν να μας χαλαρώσουν την περίοδο της θερινής ανάπαυλας αναλύθηκαν από το πλατό της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα", ο κλινικός ψυχολόγος Νίκος Παπανικολάου.

Οδηγίες για τους... τυχερούς που θα κάνουν διακοπές

* Χρησιμοποιείστε τμήματα του εγκεφάλου σας, που δεν αξιοποιούνται κανονικά το υπόλοιπο έτος.  

* Επιδιώξτε να διαθέτετε προσωπικό χρόνο για χαλάρωση -

Πληροφορηθείτε για την ιστορία και τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής που θα επισκεφθείτε. Να έρχεστε σε επαφή με τους ντόπιους.

* Διαβάστε ένα βιβλίο και αποφύγετε την τηλεόραση και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

* Ακούστε πολλή μουσική

* Ανάλογα με την προσωπικότητά σας, είτε επιδιώξτε να κάνετε διαφορετικά πράγματα από αυτά που έχετε συνηθίσει είτε μεταφέρετε τις συνήθειες σας, αλλά σε χαλαρότερους ρυθμούς..

* Κάντε νέες γνωριμίες

* Μην προβείτε σε έξοδα, που υπερβαίνουν τις δυνατότητές σας -Μην επαναπαυθείτε ότι οι διακοπές μπορούν να σας αποζημιώσουν για το υπόλοιπο έτος.

* Μην ακολουθείτε τη μόδα. Επιλέξτε προορισμούς, που δεν απευθύνονται στη μάζα.

* Επιλέξτε ένα αργό μέσο μεταφοράς, για να σας μεταφέρει στον προορισμό σας. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσετε ότι φεύγετε.

* Μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από το πέρας των διακοπών τα επίπεδα της πίεσης και του άγχους θα έχουν επανέλθει στα προγενέστερα επίπεδα.

* Κρατήστε στην εργασία σας τις αναμνήσεις και τις φωτογραφίες από τις εξορμήσεις σας.

Τα σημαντικά οφέλη των διακοπών

* Μειώνονται τα επίπεδα του άγχους 

* Βελτιώνονται οι πνευματικές μας ικανότητες (Οι διακοπές δίνουν τη δυνατότητα στο νου ν' αποφορτιστεί από τα πολλά προβλήματα, ν΄ αδειάσει και κατά συνέπεια να γίνει πιο αποτελεσματικός) 

*Δυναμώνουν οι οικογενειακοί δεσμοί.

*Απολαμβάνουμε τη ζωή.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":  

Μάνος Δασκαλάκης

Σχόλια