default-image

Σοκ: Τεμαχισμένα αδέσποτα μέσα σε... κούτες

Κρήτη
Σοκ: Τεμαχισμένα αδέσποτα μέσα σε... κούτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έγκλημα που δε βρίσκει τιμωρία και σύγχρονη μάστιγα που αμαυρώνει τον τόπο στα μάτια των επισκεπτών του, αποτελούν τα πολυάριθμα περιστατικά κακοποίησης και θανάτωσης αδέσποτων ζώων στο Ρέθυμνο.

Φρίκη, οργή και αποτροπιασμό προκαλούν τα περιστατικά βαναυσότητας σε αδέσποτα ζώα στο Ρέθυμνο. Ο Πρόεδρος της εθελοντικής φιλοζωικής ομάδας Ρεθύμνου, ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, Γιώργος Αστρινός, καταγγέλλει τεμαχισμούς αδέσποτων ζώων, δηλητηριάσεις και εγκατάλειψη με τις κούτες καθημερινά στο δημοτικό κήπο.

Οι φιλόζωοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά απέναντι στην αδιαφορία και τα κλειστά στόματα που διαιωνίζουν την κατάσταση, αφήνοντας τις χειρότερες εντυπώσεις στους επισκέπτες του νησιού. Και το χειρότερο;

Έχει όντως αποδειχθεί στην πράξη ότι η κακοποίηση και θανάτωση ζώων, αποτελεί προθάλαμο της ανθρωποκτονίας. Το FBI στις ΗΠΑ έχει εντάξει αυτά τα εγκλήματα στα πλέον ειδεχθή, κάτι που ζήσαμε και στην Ελλάδα πρόσφατα με τον ανήλικο που μαχαίρωσε και σκότωσε ανήλικο, αφού όπως αποδείχθηκε, σε προγενέστερο χρόνο είχε αφαιρέσει τη ζωή και από ζώα.

Ζητούν τη λειτουργία χώρου βραχείας φιλοξενίας των αδέσποτων ως ενδιάμεσο σταθμό από το δρόμο μέχρι την υιοθεσία τους σε κάποιο σπίτι. Επιθυμούν μάλιστα ο χώρος αυτός να αποτελεί πεδίο εκπαίδευσης των μαθητών, ώστε το Ρέθυμνο να είναι στην πράξη πόλη των γραμμάτων και των τεχνών και όχι της ντροπής, της αδιαφορίας και του προσπεράσματος. 

Καλούν αστυνομία και λιμενικό σε συνεργασία με το δήμο να κλιμακώσουν τους ελέγχους για κατοχή βιβλιαρίου ασθενείας, μικροτσίπ και σεβασμό της καθαριότητας των δρόμων και των πεζοδρομίων.

Δημοτικό κυνοκομείο δεν πρόκειται να λειτουργήσει, παρά μόνο δημοτικό κτηνιατρείο στο Ζουρίδι για τις απαραίτητες στειρώσεις και τοποθετήσεις μικροτσίπ, όπως αναφέρει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, Βασίλης Θεοδωράκης.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News