default-image

Που είναι σήμερα το... αιλουροειδές της Σητείας;

Κρήτη
Που είναι σήμερα το... αιλουροειδές της Σητείας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα "γυαλιά" σε επίδοξους ερευνητές αλλά και απλά περίεργους φαίνεται πως έβαλε για την ώρα το αιλουροειδές της Σητείας, για το οποίο έγινε τόσος ντόρος με τη χάρη του να ξεπερνάει ακόμα και τα ελληνικά σύνορα.

Όσο μυστηριωδώς εμφανίστηκε, τόσο μυστηριωδώς εξαφανίστηκε το αιλουροειδές το οποίο ακόμα αναζητείται. Ενώ αρχικά καταγράφηκαν τουλάχιστον έξι μαρτυρίες από ανθρώπους που είδαν τις κινήσεις του αιλουροειδούς στην περιοχή της Αγίας Φωτιάς, ξαφνικά έγινε... "ακριβοθώρητο" όπως σχολιάζουν με χιούμορ όσοι εμπλέκονται στην επιχείρηση αναζήτησής του. Μάλιστα υπήρχαν και καταγραφές με ίχνη, τα οποία παρουσιάστηκαν ως πιθανές πατημασιές του.

Επίσης υπήρχαν μαρτυρίες που έκαναν λόγο για ένα ακόμα πιο μεγάλο ζώο προκαλώντας σύγχυση και κάνοντας το ευρύ κοινό να πιστεύει πως πρόκειται για ένα "θηρίο" όπως ο σπάνιος λευκός τίγρης και μάλιστα με καταγωγή από το Λασίθι!

Το neakriti.gr, επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Σητείας ενώ έχουν ήδη πέσει οι τόνοι για το περιστατικό ο οποίος παραδέχτηκε ότι έχει σταματήσει κάθε προσπάθεια τόσο ο Δήμος όσο και οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την ανέρευση του ζώου. "Σταματήσαμε γιατί δεν είχαμε εδώ και αρκετές μέρες καμία πληροφορία για την εμφάνισή του και επίσης αν όντως ήταν κάτι άγριο, δε θέλαμε να το φοβίσουμε με την ανθρώπινη παρουσία".

Ομολογουμένως, είναι μια υπόθεση που από την αρχή ήταν κάτι το διαφορετικό και προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά κατά όπως φαίνεται από τα λεγόμενα του Δημάρχου γίνεται μάλλον μια προσπάθεια "ξεφουσκώματος" βάζοντάς την στα σωστά μέτρα. Αν υπήρξε ή όχι τελικά το αιλουροειδές με τις διαστάσεις που του δόθηκαν, θα παραμείνει ένας θρύλος της ευρύτερης περιοχής!

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News