default-image

Στο "περίμενε" 1.000 άτομα για δίπλωμα οδήγησης

Κρήτη
Στο "περίμενε" 1.000 άτομα για δίπλωμα οδήγησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότερα από χίλια άτομα μόνο στο Ηράκλειο έμειναν στο περίμενε, προσμένοντας καρτερικά πότε θα λήξουν οι κινητοποιήσεις των εξεταστών του μηχανολογικού και αμέσως μετά των εκπαιδευτών.

Για να καταφέρουν να εξεταστούν για το δίπλωμα ικανότητας οδήγησης. Αν και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε με διάρκεια ενός χρόνου. Μέχρι και σήμερα που οι εξετάσεις διενεργούνται κανονικά. Ακόμη στο περίμενε μένουν εκατοντάδες υποψήφιοι οδηγοί που βρίσκονταν επί μήνες στις λίστες της αναμονής.

Τέτοιος ήταν ο όγκος των οδηγών που περίμεναν που ακόμη και ο διπλάσιος ή και παραπάνω να ήταν ο αριθμός των εξεταστικών διαδικασιών δεν θα αρκούσε. Με τους εκπαιδευτές να εκτιμούν ότι οι λίστες αυτές θα έχουν επί της ουσίας περιοριστεί ή εξαλειφτεί καλύτερα, μέσα στο επόμενο δίμηνο ή τρίμηνο.

Έχοντας διανύσει μια δραματική περίοδο που οι αντιδράσεις των εξεταστών έβαλαν επί της ουσίας λουκέτο στις σχολές οδηγών, οι εκπαιδευτές οδήγησης αν και ελήφθη απόφαση για ένα χρόνο.

Εξήγησαν ότι σύντομα αναμένουν από την πολιτεία να ξεκαθαρίσει πλήρως και μόνιμα το σκηνικό, διευκρινίζοντας ότι αν περιμένουν στα τέλη του Μάη του 2017 που λήγει η διορία που δόθηκε, για να αντιμετωπιστεί εκ νέου το πρόβλημα. Απλά θα επαναληφθεί το σκηνικό έντασης δίχως ουσιαστικά να έχει υπάρξει ουσιαστικά λύση.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News