Ειδήσεις

Δρόμος κίνδυνος-θάνατος στο Ηράκλειο, καθημερινά ένα τροχαίο

Σχεδόν καθημερινά σημειώνονται ατυχήματα στην περιοχή του Λίντο Ηρακλείου, στο ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων, με τον επιχειρηματία και αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Μαλεβιζίου, Μανόλη Σαμόλη, να κρούει το καμπανάκι του κινδύνου στους αρμόδιους, προκειμένου να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα στο επίμαχο σημείο, στο οποίο διέρχονται τέσσερις δρόμοι.

Χαρακτηριστικές ήταν οι εικόνες τροχαίου που σημειώθηκε στις αρχές Ιουνίου, οπότε συγκρούστηκαν δύο αγροτικά αυτοκίνητα, με το ένα να ακολουθεί τρελή πορεία και να καταλήγει πάνω σε κολόνα του βενζινάδικου.

«Κάντε κάτι πριν είναι αργά»

«Από καθαρή τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα. Μετά την ολοκλήρωση του έργου της Δυτικής Περιμετρικής, το πρόβλημα έγινε αισθητό, καθώς πρόκειται για ένα σημείο- "παγίδα" για τους διερχόμενους οδηγούς, γεγονός που καταδεικνύει την αναγκαιότητα παρέμβασης στην περιοχή από τη δημοτική Αρχή Ηρακλείου», υποστηρίζει ο κ. Σαμόλης.

Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος, οι επίμαχοι δρόμοι δεν έχουν συνδεθεί μεταξύ τους, με συνέπεια οι διερχόμενοι οδηγοί να μη γνωρίζουν ποιος έχει προτεραιότητα. Μια κατάσταση που εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τους οδηγούς, οι οποίοι δε γνωρίζουν ποιος πρέπει να περάσει κάθε φορά, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν συχνά τροχαία στο δρόμο αυτό, για τα οποία κατ' επανάληψη έχουμε γράψει σε σχετικά ρεπορτάζ.

«Έτοιμη μελέτη δίνει λύση»

Αντικρίζοντας το οξυμμένο πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή, ο Δήμος Μαλεβιζίου προχώρησε στην εκπόνηση μελέτης, την οποία παρέδωσε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου το Σεπτέμβριο του 2014.

«Παραδώσαμε έτοιμη μελέτη με τεύχη δημοπράτησης στο Δήμο Ηρακλείου. Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις είναι ύψους 110.000 ευρώ, έργο όμως που μπορεί να "κατέβει" με την έκπτωση στις 50.000 ευρώ. Δυστυχώς, η μελέτη παραμένει στα συρτάρια της Τεχνικής Υπηρεσίας», ανέφερε ο κ. Σαμόλης.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Αναστασάκης ενημερώθηκε για τη μελέτη που εκπόνησε ο Δήμος Μαλεβιζίου, η οποία πλέον μπαίνει στο μικροσκόπιο. Όπως δηλώνει ο κ. Αναστασάκης, «εφόσον δεν υπάρξουν τυχόν εμπλοκές με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, η μελέτη, η οποία περιλαμβάνει κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και τη διαμόρφωση κατάλληλων κόμβων για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων, θα μπει σε τροχιά υλοποίησης»...

Κάτι που σημαίνει, εφόσον βεβαίως γίνει πραγματικότητα, ότι με μικρές παρεμβάσεις και εξίσου μικρό κόστος θα εξαλειφθεί μια εξαιρετικά επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα των οδηγών κατάσταση.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια