default-image

Εκεί που απουσιάζει το κράτος, στηρίζουν οι πολίτες

Κρήτη
Εκεί που απουσιάζει το κράτος, στηρίζουν οι πολίτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τον κατάμεστο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου δόθηκε χθες το βράδυ το μήνυμα ότι κανείς δεν είναι μόνος του σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα. Το σύνθημα έδωσαν ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών, ΣΥΝΠΟΛΙΣ και οι Δότες Ζωής.

Η ανταπόκριση ήταν τέτοια που εκτιμάται ότι πάνω από 5.000 ευρώ θα διατεθούν στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου για την κάλυψη αναγκών σε αναλώσιμο υγειονομικό υλικό.

Μπορεί το μοναδικό δευτεροβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα στο νομό να χρειάζεται κάθε χρόνο 18 εκατομμύρια ευρώ για τη λειτουργία του, όμως στην υγεία κάθε ευρώ μετράει.

Η όμορφη βραδιά "άνοιξε" με την Ορχήστρα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνου που πάντα δίνει το "παρών" με τις νότες αισιοδοξίας της.

Το Ρέθυμνο απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι και μπορεί και θέλει. Πάνω από 1.200 άνθρωποι γέμισαν τον Δημοτικό Κήπο του Ρεθύμνου για να ενισχύσουν με τον οβολό τους το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝΠΟΛΙΣ, Βαγγέλης Μπεμπής, ανέφερε ότι είναι η 5η συναυλία αλληλεγγύης από τον σύλλογο. Στις τρεις πρώτες συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για τα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, που εξασφαλίζουν ένα πιάτο φαγητό σε 700 ανθρώπους όλων των ηλικιών κάθε μέρα.

Πέρυσι, στην 4η συναυλία συγκεντρώθηκαν 4.000 ευρώ για το ειδικό σχολείο, ενώ φέτος θα δοθεί μια ζωτικής σημασίας τονωτική ένεση στις προμήθειες του νοσοκομείου Ρεθύμνου σε αναλώσιμο υγειονομικό υλικό, σύμφωνα με τις τρέχουσες ανάγκες.  

Όπως συστεγάζονται στα γραφεία τους, έτσι και στην εκδήλωση, στο πλευρό του ΣΥΝΠΟΛΙΣ στάθηκαν οι Δότες Ζωής, αφού η υγεία του κάθε ένα συνανθρώπου είναι το πρωταρχικό μέλημα του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, τόνισε η Μαρία Νικολακάκη, από τα ιδρυτικά μέλη της εθελοντικής αυτής πρωτοβουλίας, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρεθύμνου, Δότες Ζωής, π. Γιώργος Γαλεράκης, εξήρε τη σημασία του να προσφέρεις στον συνάνθρωπο.

Η φιλανθρωπική αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την εθελοντική συμμετοχή του Γιώργου και Νίκου Στρατάκη, αλλά και του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης και χάρις την κοινωνική τους ευαισθησία.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News