default-image

Χειροπέδες για ανήλικο και 28χρονη για κλοπές

Κρήτη
Χειροπέδες για ανήλικο και 28χρονη για κλοπές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα χέρια της αστυνομίας "έπεσαν" τη Δευτέρα, ένας ανήλικος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο Δήμο Χερσονήσου και μία 28χρονη γυναίκα, επίσης κατηγορούμενη για κλοπή στο Λασίθι.

Ειδικότερα, χθες κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, συνελήφθη ο ανήλικος ημεδαπός από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, κατηγορούμενος για κλοπή, ενώ εξιχνιάστηκαν ακόμη δύο υποθέσεις κλοπής.

Ο ανήλικος αφαίρεσε από βοηθητικό χώρο καταστήματος το χρηματικό ποσό των 627,70 ευρώ και πορτοφόλι ιδιοκτησίας 41χρονου ημεδαπού υπεύθυνου του εν λόγω καταστήματος, το οποίο περιείχε χρήματα.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, συνελήφθη ο ανήλικος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο ανήλικος την 09.07.2016 διέπραξε επιπλέον δύο κλοπές σε ακόμη ένα κατάστημα σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, αφαιρώντας από τσάντες δύο ημεδαπών (19χρονης και 20χρονης) χρήματα, κινητά τηλέφωνα προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

Επίσης την ίδια ημέρα το μεσημέρι σε περιοχή του Αγίου Νικολάου συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου μία 28χρονη ημεδαπή κατηγορούμενη για κλοπή.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, η 28χρονη μαζί με άγνωστο άτομο εισήλθαν σε οικία ιδιοκτησίας 67χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν κοσμήματα, η πράξη τους όμως έγινε αντιληπτή και συνελήφθη η 28χρονη από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας.

Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα κοσμήματα τα οποία αποδόθηκαν στον παθόντα.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, ενώ η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγίου Νικολάου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News