Ειδήσεις

ΒΒC: Τα καλύτερα πιάτα από Κρήτη και Ελλάδα

Μπορεί η Ελλάδα και δη η Κρήτη, να έγινε διάσημες παγκοσμίως για την ιστορία τους και τον πολιτισμό τους αλλά το παραδοσιακό φαγητό (δηλαδή η Μεσογειακή διατροφή) είναι ακόμα ένας λόγος που πολύς κόσμος τις επισκέπτεται.

Οι τουρίστες που έχουν επισκεφθεί τη χώρα μας έχουν αδυναμία στο παραδοσιακό φαγητό και ψήφισαν ποια είναι τα πιο δημοφιλή και νόστιμα πιάτα που πάντα δοκιμάζουν όταν την επισκέπτονται.

Το τζατζίκι, η ταραμοσαλάτα και η φάβα είναι τρία από τα αγαπημένα συνοδευτικά των τουριστών.Η φέτα είναι προϊόν που προτιμάται από όλους τους ξένους που επισκέπτονται τη χώρα μας ενώ λατρεύουν και τους ντολμάδες που φτιάχνονται χωρίς κρέας, και τους συνοδεύουν με τζατζίκι και ούζο.

To BBC τα βρήκε και τα προτείνει ανεπιφύλακτα.

Ελιές και ελαιόλαδο

Το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο θεωρείται ένα από τα καλύτερα παγκοσμίως και είναι εξαιρετικής ποιότητας. Σύμφωνα με τη μυθολογία οι θεοί Αθηνά και Ποσειδώνας είχαν διαμάχη για την προστασία και την ονομασία της Αθήνας. Και οι δύο παρουσίασαν τα δώρα τους και οι υπόλοιποι θεοί έκριναν πως το καλύτερο ήταν της Αθηνάς που πρόσφερε μια ελιά.

Δεν υπάρχει καλύτερο λάδι από το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχει καλύτερο λάδι από το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο.

Φέτα

Η φέτα έχει κατοχυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προστατευόμενη ονομασία προέλευσης. Αυτό σημαίνει ότι το όνομα «φέτα» δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κανένα άλλο τυρί παρόμοιας σύστασης που παρασκευάζεται εκτός Ελλάδας και με άλλη διαδικασία που δεν είναι η ίδια με την παραδοσιακή. Αν και αυτή η απόφαση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από άλλες χώρες, συνεχίζει να ισχύει και έτσι το διάσημο ελληνικό τυρί είναι το μόνο που θα βρείτε, ακόμα και αν πάτε στο εξωτερικό, με αυτή την ονομασία.

Ταραμοσαλάτα

Όλοι οι τουρίστες λατρεύουν το τζατζίκι, τη φάβα και τη μελιτζανοσαλάτα αλλά το αγαπημένο τους συνοδευτικό είναι η ταραμοσαλάτα. Φτιάχνεται από αβγά ψαριού και είναι ένα πολύ δημοφιλές πιάτο και στην γειτονική Τουρκία.

Οι περισσότεροι τουρίστες προτιμούν την ταραμοσαλάτα από το διάσημο σε όλο τον κόσμο τζατζίκι  μας.

Οι περισσότεροι τουρίστες προτιμούν την ταραμοσαλάτα από το διάσημο σε όλο τον κόσμο τζατζίκι μας.

Ντολμάδες

Αν και οι περισσότεροι ξένοι δυσκολεύονται να πουν το όνομά τους, τους λατρεύουν και προτιμάνε να τους τρώνε σαν finger food.Υπάρχουν πολλές παραλλαγές στη μαγειρική τους αλλά η πιο διαδεδομένη είναι η απλή γέμιση με ρύζι και χωρίς κρέας.

Οι παραδοσιακοί ντολμάδες είναι ακόμα ένα αγαπημένο πιάτο των τουριστών.

Οι παραδοσιακοί ντολμάδες είναι ακόμα ένα αγαπημένο πιάτο των τουριστών.

Σουβλάκι

Δεν υπάρχει τουρίστας που να έρχεται στην Ελλάδα και να μη δοκιμάζει το διάσημο σουβλάκι. Στο εξωτερικό υπάρχουν μαγαζιά που φτιάχνουν ελληνικό σουβλάκι αλλά όλοι συμφωνούν πως για κάποιο ανεξήγητο λόγο το σουβλάκι στην Ελλάδα δε συγκρίνεται με κανένα άλλο.

Οι τουρίστες τρελαίνονται για τον ελληνικό γύρο και το σουβλάκι.

Οι τουρίστες τρελαίνονται για τον ελληνικό γύρο και το σουβλάκι.

Φρέσκο ψάρι

Στην Ελλάδα παράγεται ένα από τα πιο δημοφιλή συνοδευτικά θαλασσινών και ψαριών, το ούζο. Είναι λοιπόν αναμενόμενο να προτιμούνται τα ψάρια και τα θαλασσινά πολύ από τους τουρίστες. Οι μαρίδες και τα μπαρμπούνια ψηφίστηκαν ως τα αγαπημένα ψάρια των τουριστών.

Κολοκυθοκεφτέδες

Οι τουρίστες που τους δοκίμασαν πίνουν νερό (καθώς και τσίπουρο) στο όνομά τους και προτείνουν να τους δοκιμάσετε με τζατζίκι. Δεν έχουν άδικο καθώς είναι όντως ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα και των Ελλήνων.

Οι κολοκυθοκεφτέδες αποτελούν μια αγαπημένη επιλογή των τουριστών οι οποίοι τους συνδυάζουν με τζατζίκι και ούζο.

Οι κολοκυθοκεφτέδες αποτελούν μια αγαπημένη επιλογή των τουριστών οι οποίοι τους συνδυάζουν με τζατζίκι και ούζο.

Μέλι

Οι ξένοι λατρεύουν το ελληνικό μέλι και ειδικά τα γλυκά που είναι φτιαγμένα με αυτό. Ο μπακλαβάς, το γαλακτομπούρεκο και τα παστέλια αποτελούν μερικά από τα αγαπημένα γλυκά όσων επισκέπτονται τη χώρα μας.

Άλλα φαγητά που λατρεύουν οι τουρίστες είναι ο μουσακάς, το χταπόδι, τα ψητά κρέατα, η χωριάτικη σαλάτα και ο ντάκος.

πηγη :spirosoulis.com

Σχόλια