Ειδήσεις

Η Δικαιοσύνη "κυνηγά¨τις εισπρακτικές εταιρείες

Μετά από μια δεκαετία εκβιασμών, αφόρητων πιέσεων, παρανομιών κ.λπ. κ.λπ., η Δικαιοσύνη δείχνει αποφασισμένη να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία, που είναι οι εισπρακτικές εταιρείες που αναλαμβάνουν για λογαριασμό των τραπεζών να "πιέσουν" τους οφειλέτες!

Ήδη, τα στελέχη 30 εισπρακτικών έχουν περάσει το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για κακουργηματικά αδικήματα, όμως ο αριθμός τους αυξάνεται σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Γ. Πέτρος στέλνει τις επόμενες ημέρες κλήσεις για εξηγήσεις σε άλλες 30, ενώ στο στόχαστρό του μπαίνουν και 10 δικηγορικές εταιρείες, οι οποίες μπήκαν στο παιχνίδι των ενοχλήσεων για λογαριασμό των τραπεζών, χρησιμοποιώντας μεθόδους που δε συνάδουν με το δικηγορικό λειτούργημα.

Από τον έλεγχο των Αρχών δε θα γλιτώσουν ούτε οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αφού τα στοιχεία της δικογραφίας δείχνουν ότι και αυτές είχαν αντίστοιχα τμήματα που ασχολούνταν με την είσπραξη των οφειλομένων. Ερωτηματικό παραμένει εάν θα διερευνηθεί ο ρόλος των τραπεζών, αφού με δική τους πρωτοβουλία άρχισε αυτό το γαϊτανάκι του τρόμου σε βάρος χιλιάδων οφειλετών.

Τα αδικήματα που ερευνά ο εισαγγελέας είναι βαριά: εκβίαση, παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου 22, επειδή προκύπτει σκοπός οφέλους, παράνομη βία, ακόμη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Από την πλευρά τους, οι υπόλογες εταιρείες υποστηρίζουν ότι έκαναν τη δουλειά τους σύμφωνα με το νόμο, "πέφτοντας" συνεχώς πάνω σε κακοπληρωτές που απέφευγαν να διακανονίσουν την οφειλή τους.

Σχόλια