default-image

Χρυσάφι πληρώνουν οι καταναλωτές το... κουβέρ

Κρήτη
Χρυσάφι πληρώνουν οι καταναλωτές το... κουβέρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αγανάκτηση των καταναλωτών έχει προκαλέσει η μετάθεση του κόστους του "κουβέρ", σε άλλα είδη, όπως ψωμί και εμφιαλωμένο νερό, από κέντρα εστίασης-αναψυχής, με αποτέλεσμα όταν φτάνει στα χέρια τους ο λογαριασμός να είναι παραφουσκωμένος.

Η ειδική αυτή χρέωση διευκρινίζεται ότι έχει καταργηθεί από το 2007, όμως, όπως φαίνεται κάποιοι εξακολουθούν να την εφαρμόζουν, προκαλώντας αγανάκτηση και δυσαρέσκεια.

Οι καταναλωτές μετέφεραν την αγανάκτησή τους αυτή στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οποία δέχτηκε παράπονα και καταγγελίες, γι' αυτό και ενόψει, της τουριστικής περιόδου που διανύουμε, ενημερώνει τους καταναλωτές ότι, η χρέωση "κουβέρ" (σερβίτσια, μαχαιροπίρουνα, πετσέτες, οδοντογλυφίδες κ.λπ.) στον λογαριασμό τους, από κέντρα εστίασης, αναψυχής δεν επιτρέπεται, αφού έχει καταργηθεί με την υπ' αρ. 1/7-5-07, διάταξη του υπουργείου Ανάπτυξης.

Η Ένωση διευκρινίζει πως οι πρακτικές κάποιων επιχειρήσεων, να μεταθέσουν το κόστος του "κουβέρ" σε άλλα είδη, όπως ψωμί, εμφιαλωμένο νερό, θα πρέπει να μας αφυπνίσει την προσοχή.

Το ψωμί είναι είδος το οποίο το παραγγέλλουμε ανά μερίδα, εάν

δεν το παραγγείλουμε, έχουμε το δικαίωμα να μη το δεχθούμε και να ζητήσουμε την επιστροφή του.

Υποχρέωση των παραπάνω επιχειρήσεων είναι να παρέχουν στο τραπέζι μας "νερό βρύσης", το οποίο δε χρεώνεται, εμφιαλωμένο νερό δικαιούνται να μας σερβίρουν μόνο εάν το ζητήσουμε.

Η Ένωση τονίζει ακόμα ότι, υποχρέωση της επιχείρησης είναι να αναγράφει, όλα τα προσφερόμενα είδη, με τις αντίστοιχες τιμές τους (στο τιμοκατάλογο), οι οποίες περιέχουν όλες τις επιβαρύνσεις (δημοτικό φόρο, αμοιβή σερβιτόρων, αμοιβή ζωντανής μουσικής, ΦΠΑ).

Η έκδοση ταμειακής απόδειξης, είναι υποχρεωτική και συνοδεύεται από το πρωτότυπο του διπλοτύπου παραγγελίας, εάν η επιχείρηση δεν σας εκδώσει να τη ζητάτε για να μπορέσετε να τεκμηριώσετε τυχόν καταγγελία σας.

Εάν παρά τις παραπάνω οδηγίες, αντιμετωπίσετε καταστρατήγηση αυτών, μπορείτε για περισσότερη ενημέρωση, καταγγελίες, να απευθυνθείτε στο γραφείο της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, που βρίσκεται στην Πλατεία 1866 αρ. 2 και στο τηλ. 28210/926.66.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News