default-image

Δύο δισ. ευρώ τα έσοδα από το EURO 2016 της Γαλλίας

Ποδόσφαιρο
Δύο δισ. ευρώ τα έσοδα από το EURO 2016 της Γαλλίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για μια άλλα φορά αποκαλύπτεται ότι το  ποδόσφαιρο είναι  παγκοσμίως  το καλύτερο  και πλέον προσοδοφόρο τηλεοπτικό προϊόν και όχι μόνο.

Εκατομμύρια οι τηλεθεατές σε ολόκληρο τον κόσμο , χιλιάδες οι ταξιδιώτες και οι φίλαθλοι που είδαν ζωντανά τους αγώνες αλλά και  ολόκληροι οι λαοί των χωρών να παρακολουθούν , να λυπούνται όταν χάνουν αλλά και να πανηγυρίζουν όταν κερδίζουν.

Συναισθήματα μεταβάλλονται , εικόνες διαχέονται σε όλο τον κόσμο από μόνο  άθλημα , το ποδόσφαιρο που συγκινεί ολόκληρο τον πλανήτη . Δεν είναι λοιπόν τυχαία και η απίστευτη οικονομική του απόδοση η οποία ασφαλώς και συνδυάζεται με την άψογη και κάθε φορά βελτιωμένη οργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων.

Τεράστια ήταν , όπως αναμενόταν, τα έσοδα της UEFA από το EURO 2016.

  Όπως ανακοίνωσε η ίδια, πριν την λήξη του EURO,   τα ακαθάριστα  έσοδα από την διοργάνωση  στην  Γαλλία  ανήλθαν  το 1,93 δις.  ευρώ.

Από αυτά το  1,05 δις  ευρώ προήλθε από την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων,  τα 480 εκατομμύρια ευρώ από τους χορηγούς και  τα 400 εκ.  ευρώ από τα εισιτήρια.

Τα συνολικά έξοδα του  Euro 2016 έφτασαν  τα 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ.  Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται και τα ποσά που έλαβαν οι ομάδες που συμμετείχαν ανάλογα με την κατάταξη τους. Έτσι όπως προκύπτει τα καθαρά κέρδη της UEFA έφτασαν τα 830 εκ. ευρώ.

Από τα καθαρά κέρδη των 830 εκ. ευρώ τα 600 εκ. θα δοθούν αναλογικά  στις 55 ευρωπαϊκές ομοσπονδίες και τα υπόλοιπα 230 εκατ.  ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τις προετοιμασίες που απαιτούνται για το επόμενο EURO   που το  2020  θα διεξαχθεί σε 13 χώρες. Το ελληνικό ενδιαφέρον εστιάζεται μόνο στο ποσό που θα του αποστείλει η UEFA που υπολογίζεται γύρω στα 3-5 εκατ. Ένα ποσό που πρέπει να προωθηθεί στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της χώρας. Ελπίζουμε η Εθνική μας να συμμετέχει σε άλλες διοργανώσεις , όπως παλιά, με τα έσοδα να αυξάνονται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News