default-image

Βρετανία: γυναίκα διεκδικεί και την ηγεσία των εργατικών

Κόσμος
Βρετανία: γυναίκα διεκδικεί και την ηγεσία των εργατικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε καθαρά γυναικεία υπόθεση μετατρέπεται η πολιτική στη Βρετανία, καθώς, εκτός από τις δύο βασικές μονομάχους για την ηγεσία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία, την Τερέζα Μέι και την Άντρεα Λίντσομ, "πανιά" για την ηγεσία των Εργατικών, μετά την ευθεία αμφισβήτηση του Τζέρεμι Κόρμπιν, ανοίγει άλλη μια γυναίκα, η Άντζελα Ιγκλ.

Η βουλευτής των Εργατικών δήλωσε ότι θέλει να ηγηθεί του κόμματος στις επόμενες εθνικές εκλογές και ότι αποσύρει την εμπιστοσύνη της από την ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος δεν κατάφερε να ενώσει το κόμμα.

Ο ίδιος, πάντως, επιμένει στην άρνησή του να παραιτηθεί, παρά τις μαζικές αποχωρήσεις βουλευτών της σκιώδους κυβέρνησής του, συνεπεία της αποτυχημένης εκστρατείας που οδήγησε στο Brexit και της μομφής σε βάρος του που εγκρίθηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών του κόμματός του. Όπως δήλωσε ο Κόρμπιν, αναμένει να περιλαμβάνεται αυτόματα στο ψηφοδέλτιο για τις προσεχείς εκλογές για την ηγεσία του κόμματος, χωρίς να χρειάζεται να προταθεί από βουλευτές του κόμματος.

Η 55χρονη Ιγκλ, η οποία είναι βουλευτής από το 1992 και είχε ενεργό ρόλο στις κυβερνήσεις του Τόνι Μπλερ, μεταξύ 2001 και 2002, και του Γκόρντον Μπράουν μεταξύ 2007 και 2010, έχει δηλώσει ότι επισήμως θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά της σήμερα.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, των Συντηρητικών, σάλος έχει ξεσπάσει μετά τον υπαινιγμό της Άντρεα Λίντσομ, πως το γεγονός ότι έχει παιδιά την κάνει καλύτερη επιλογή για την πρωθυπουργία της Βρετανίας από την Τερέζα Μέι, η οποία δεν έχει παιδιά. Η εν λόγω αναφορά περιλαμβανόταν σε συνέντευξή της στους "Sunday Times". Αντιδρώντας η ίδια η Λίντσομ δήλωσε «αηδιασμένη» από τη συνέντευξη, λέγοντας ότι δεν ήταν αυτές οι πραγματικές της δηλώσεις, αλλά η βρετανική εφημερίδα εξέφρασε την απορία της για την αντίδραση της πολιτικού. «Πώς μπορέσατε να το κάνετε αυτό;», διαμαρτυρήθηκε η Λίντσομ, σημειώνοντας ότι η εφημερίδα δημοσίευσε τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που η ίδια είπε. Ωστόσο, η δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη, η Ρέιτσελ Σιλβέστερ, είπε στο BBC ότι το άρθρο ήταν δίκαια γραμμένο και σημείωσε ότι απορεί «για αυτή τη μάλλον επιθετική αντίδραση» της Λίντσομ. «Της έκανα ευθέως μία ερώτηση. Εκείνη ήταν που ανέφερε την Τερέζα Μέι. Τη ρώτησα ευθέως ποιες είναι οι διαφορές της με την Τερέζα Μέι. Εκείνη απάντησε ότι είναι η ικανότητα στα οικονομικά και η οικογένεια. Προφανώς θεωρεί ότι είναι το δυνατό της σημείο», τόνισε. Η δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι η Λίντσομ ήταν μάλλον «αφελής» εάν σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να κάνει αυτή τη σύγκριση και να μη δημιουργηθεί θέμα.

Η Τερέζα Μέι κάλεσε το Σάββατο τη Λίντσομ σε μια «καθαρή προεκλογική εκστρατεία» και η πλευρά της αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοψήφισμα.

ρεπορτάζ: Σταύρος Μουντουφάρης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News