default-image

Κυρίαρχος ο Χάμιλτον και στο Σίλβερστοουν

Αθλητισμός
Κυρίαρχος ο Χάμιλτον και στο Σίλβερστοουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κανένα δικαίωμα να αμφισβητηθεί η κυριαρχία στο «σπίτι» του, το Σίλβερστοουν, δεν άφησε ο Λιούις Χάμιλτον κατακτώντας μια ακόμη νίκη. Δεύτερος ο Ρόσμπεργκ,που απειλείται με τιμωρία,τρίτος ο Φερστάπεν.

Την 47η νίκη στην καριέρα του, τέταρτη στα τελευταία πέντε Grand Prix και τρίτη σερί στο Σίλβερστοουν (τέταρτη συνολικά) πανηγύρισε εύκολα ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ τερμάτισε δεύτερος με την άλλη Mercedes, ενώ ο Μαξ Φερστάπεν έβγαλε και πάλι μάτια καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση (δεύτερο σερί βάθρο, τρίτο στην καριέρα του). Πάντως ο Γερμανός πιλότος απειλείται με τιμωρία λόγω οδηγιών από τον μηχανικό της ομάδας στους τελευταίους γύρους, όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων. Εφόσον δεν υπάρξει τιμωρία του, ο Χάμιλτον θα έχει μειώσει στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά μεταξύ τους.

Οι Ντάνιελ Ρικιάρντο με τη δεύτερη Red Bull, Κίμι Ραϊκόνεν με Ferrari, Σέρχιο Πέρες και Νίκο Χούλκενμπεργκ με Force India, Κάρλος Σάινθ και Ντάνιελ Κβίατ με Toro Rosso κι ανάμεσά τους ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari ολοκλήρωσαν τη δεκάδα.

Ο αγώνας άρχισε με το αυτοκίνητο ασφαλείας για πέντε και πλέον γύρους λόγω βροχής κι όταν η δράση άρχισε, ο Λιούις Χάμιλτον ήταν το αφεντικό.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ αντιμετώπιζε πρόβλημα να κρατήσει γρήγορο ρυθμό, με συνέπεια στον 17ο γύρο να τον προσπεράσει με μια απίθανη κίνηση ο Μαξ Φερστάπεν.

Στον 39ο γύρο ο Γερμανός κατάφερε να ανακτήσει τη δεύτερη θέση μετά και τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο πίσω ελαστικό του ο νεαρός πιλότος της Red Bull.

Την ίδια ώρα τα προβλήματα για τον Σεμπάστιαν Φέτελ συνεχίζονταν, αφού μετά την ποινή πέντε θέσεων στην εκκίνηση για αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων, τιμωρήθηκε με πέντε δευτερόλεπτα επειδή υποχρέωσε τον Φελίπε Μάσα να βγει εκτός πίστας.

Τέσσερις γύρους πριν το τέλος ο Ρόσμπεργκ ενημέρωσε την ομάδα του για πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων, κάτι που ουσιαστικά εξασφάλισε τη νίκη στον Χάμιλτον.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στις 24 Ιουλίου στη Βουδαπέστη.

ΠΗΓΗ: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News