default-image

Τα Αστερούσια της Παράδοσης και της Ιστορίας

Κρήτη
Τα Αστερούσια της Παράδοσης και της Ιστορίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τετραήμερο συνέδριο με θέμα «Τα Αστερούσια της Παράδοσης και της Ιστορίας», θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 17 Ιουλίου σε Πύργο, Χάρακα και Εθιά, του νομού Ηρακλείου.

Το συνέδριο, όπου θα αναδειχθούν η ιστορία, η παράδοση, η πολιτισμική, η οικολογική και αρχαιολογική αξία της ευρύτερης περιοχής, οργανώνεται από το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

«Οι άγνωστες πτυχές των Αστερουσίων στο πέρασμα των αιώνων, η ιστορία τους, ο πολιτισμός τους από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, θα αναδειχθούν στο σημαντικό συνέδριο που οργανώνεται και θα συμμετέχουν σημαντικοί επιστήμονες, ομιλητές», ανέφερε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας, Κώστας Μουτζούρης σημείωσε ότι στόχος είναι το συνέδριο να αναδείξει την ιστορία, τον πολιτισμό και την κουλτούρα της εν λόγω περιοχής, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το συνέδριο αυτό θα είναι μια αρχή για μια σειρά συνεδρίων, τα οποία θα γίνονται σε τακτά διαστήματα, ώστε τα Αστερούσια να βγουν στο προσκήνιο. Είναι μια περιοχή παρθένα, με μοναδική φύση», είπε χαρακτηριστικά.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News