Ειδήσεις

"Ζευγάρι" στην... παρανομία μετέφερε μισό κιλό ηρωίνης

Με μισό κιλό ηρωίνης στις αποσκευές του επέστρεψε στο Ηράκλειο ζευγάρι Βούλγαρων που όπως φαίνεται αποφάσισε να εγκαταλείψει τις αγροτικές εργασίες με τις οποίες έβγαζε μεροκάματο τα τελευταία χρόνια και να εμπλακεί στο εμπόριο ναρκωτικών.

Πρόκειται για έναν 47χρονο και την 39χρονη σύζυγο του που είχαν αναχωρήσει πρόσφατα από το Καταλαγάρι για τη Βουλγαρία, για να κάνουν μπίζνες και διακοπές.

Επιστρέφοντας στην Κρήτη,  στις αποσκευές τους εκτός από το υπάρχοντα τους φόρτωσαν και μισό κιλό ηρωίνης για να… βγάλουν τα έξοδα τους. Όμως η πληροφορία για τη δράση τους είχε ήδη φτάσει στις αστυνομικές αρχές που είχαν στήσει καρτέρι τόσο στο λιμάνι όσο και στην περιοχή του  ΚΤΕΛ, όπου τελικά κατευθύνθηκαν πιστεύοντας ότι θα περάσουν απαρατήρητοι αν κινηθούν με υπεραστικό λεωφορείο.

Το ζευγάρι ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη καθώς σε μια από τις βαλίτσες βρέθηκε το φορτίο με τα 520 γραμμάρια ηρωίνης, ενώ στην κατοχή τους βρεθήκαν ακόμη 130 ευρώ που κατασχέθηκαν ως προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες και 3 κινητά τηλέφωνα μέσω των οποίων έκαναν τις συνεννοήσεις για την προμήθεια και την διακίνηση των ναρκωτικών.

Οι έρευνες τις ΕΛΑΣ συνεχίζονται για τον εντοπισμό των συνεργών τους ενώ το ζευγάρι οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και έλαβε προθεσμία για απολογηθεί στον Ανακριτή τις επόμενες ημέρες.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια