Ειδήσεις

Ασφάλεια με... κυάλια: Σήμα κινδύνου στο Λασίθι!

Τραγικές ελλείψεις και επισφαλείς περιπολίες, που μόνο υπηρεσίες στον πολίτη δεν μπορούν να εγγυηθούν, φέρνουν στο προσκήνιο οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ στο Λασίθι που στέλνουν σήμα κινδύνου στην ηγεσία της ΕΛΑΣ, για τις επικίνδυνες συνέπειες της λειψανδρίας.

Η  έλλειψη προσωπικού στο νομό χτυπά κόκκινο, καθώς ανά υπηρεσία ξεκινά από το - 30% και φτάνει να ξεπερνά το - 60%, με πλέον χαρακτηριστικά τα παραδείγματα της Τροχαίας Ιεράπετρας, που λειτουργεί με 5 άτομα προσωπικό αντί για 17 και της Ασφάλειας Αγίου Νικολάου όπου υπηρετούν 14 αστυνομικοί, έναντι 26 οργανικών θέσεων.

Το τι σημαίνει η έλλειψη προσωπικού στην πράξη, εξηγούν με αφοπλιστικό τρόπο οι συνδικαλιστές καθώς στις περισσότερες υπηρεσίες, βάρδια σημαίνει ένας αστυνομικός με όχημα σε περιπολία και ένα αξιωματικός να κρατά ανοικτό το τμήμα.

Στην αστυνομική διεύθυνση Λασιθίου τα κενά είναι 73 ενώ με τις πρόσφατες τακτικές μεταθέσεις ο νομός ενισχύθηκε με μόλις 7 άτομα.

Οι συνδικαλιστές φέρνουν προ των ευθυνών τους φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ, ζητώντας κατεπείγουσες ενισχύσεις ενόψει της αναδιάρθρωσης, που όπως όλα δείχνουν ξεκινά το Σεπτέμβριο.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια