Ειδήσεις

Από τη φύση στο...Τμήμα, κατασκήνωσαν σε περιοχή Natura

Κατασκήνωσαν σε λάθος μέρος και συγκεκριμένα σε χώρο ενταγμένο στο πρόγραμμα Natura χαρακτηρισμένο ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους, με αποτέλεσμα να βρουν μπροστά τους την ..αστυνομία ενώ η κατάσταση χειροτέρεψε όταν εντοπίστηκε να κατέχουν και ναρκωτικά.

Όλα συνέβησαν στην τουριστική περιοχή του Κουρταλιώτικου φαραγγιού και της Λίμνης Πρέβελης στο Δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο . Η συγκεκριμένη περιοχή, είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα Natura και χαρακτηρισμένη ως περιοχή, ιδιαίτερου φυσικού κάλους. Εκεί η αστυνομία έπειτα από στοχευμένη δράση, συνέλαβε εννέα  άτομα, ηλικίας από 21 έως 45 ετών και συγκεκριμένα 8 Έλληνες (5 άνδρες και 3 γυναίκες) και  μία 27χρονη αλλοδαπή υπήκοο Ισραήλ, διότι είχαν κατασκηνώσει παράνομα σε χώρο ενταγμένο στο πρόγραμμα ΝΑΤΟΥΡΑ και χαρακτηρισμένο ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Επιπλέον, σε βάρος μιας 45χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, καθώς βρέθηκε στην κατοχή της και κατασχέθηκε μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα).

Στην επιχείρηση συμμετείχαν, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Λάμπης.

Σημειώνεται ότι, οι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και αποσκοπούν στην τήρηση της νομιμότητας και την εύρυθμη λειτουργία και ευταξία των τουριστικών κυρίως προορισμών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Σχόλια