Ειδήσεις

Ψαρας κακοκοποιεί χελώνα και το δείχνει στο Facebook (video)

Καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκανε το www.zoosos.gr για τον ψαρά, που ανέβασε στο προφίλ του στο facebook βίντεο, στο οποίο φαίνεται να έχει πιάσει μια θαλάσσια χελώνα, να χτυπάει το ζώο στο κεφάλι για να το αναγκάσει να ανοίξει το στόμα του, να το κρατάει όρθιο για να σταθεί στα πίσω του πτερύγια ώστε να «περπατήσει» και το παρουσιάζει γελώντας ως «θερίο».

Ο ψαράς από την Κατερίνη της Πιερίας, που βρίσκει πολύ αστείο να κακοποιεί αυτό το άγριο ζώο είδος υπό προστασία και εξαφάνιση, αφού γεμάτος υπερηφάνεια χαστουκίζει ξανά και ξανά αυτό το πλάσμα, ανέβασε το συγκεκριμένο βίντεο στο προφίλ του δύο φορές. Την πρώτη στις 20 Ιουλίου του 2015 και την δεύτερη στις 6 Μαρτίου του 2016 όπως φαίνεται και στις εικόνες που σας παρουσιάζουμε.

Στο βίντεο ακούγεται να λέει ενώ τραβάει και χτυπάει τη χελώνα, η οποία για να αμυνθεί και από το σοκ ανοιγοκλείνει διαρκώς το στόμα της: «Κάτσε καλά θα σου δώσω σφαλιάρα»... «Ουουυ το θεριό νάτο… φιλάκι; Τρέξτε μπείτε...». Στο βίντεο ακούγεται ο άνδρας που τραβάει το βίντεο να ρωτάει τον ψαρά κατά τη διάρκεια του σόου «Θες και φωτογραφία;».

Το τι απέγινε η θαλάσσια χελώνα δεν το γνωρίζουμε, αυτός που ξέρουμε είναι αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει δηλαδή να κακοποιεί το ζώο το οποίο υποφέρει καθώς το χτυπάει και το αναγκάζει να σταθεί για ώρα όριο ενώ κάτι τέτοιο δεν είναι στη φύση του και φυσικά του προκαλεί πόνο.

Οι ψαράδες θανάσιμος κίνδυνος για τις θαλάσσιες χελώνες

Δυστυχώς σε όλες τις παράκτιες περιοχές της Ελλάδας κυρίως οι ψαράδες εξοντώνουν συστηματικά τις θαλάσσιες χελώνες αν και είναι είδος υπό προστασία χρησιμοποιώντας καμάκια με τα οποία τρυπούν το κεφάλι των ζώων μόλις αυτά βγουν στην επιφάνεια για να αναπνεύσουν ή τις πυροβολούν με καραμπίνες, τις βυθίζουν κρεμόντας βαρίδια στα πτερύγια τους κ.ο.κ. Επί της ουσίας σκοτώνουν αυτά τα αρχαιότερα είδη, που πλέον κινδυνεύουν με εξαφάνιση, αν και προστατεύονται από τη νομοθεσία διεθνώς, επειδή τρώνε αυτό που δικαιωματικά τους ανήκει, επειδή τρώνε για να επιβιώσουν!

Σχόλια