default-image

Η Κρήτη στους 6 κορυφαίους προορισμούς εκατομ. τουριστών

Κρήτη
Η Κρήτη στους 6 κορυφαίους προορισμούς εκατομ. τουριστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Επτάνησα  και πολλά άλλα συμπλέγματα ελληνικών νησιών γίνονται κάθε καλοκαίρι πόλος έλξης από εκατομμύρια τουρίστες παγκοσμίως!

Η ελληνική επικράτεια περιλαμβάνει 6.000 νησιά και νησίδες διάσπαρτα στα πελάγη του Αιγαίου και του Ιονίου ενώ αξίζει να πούμε πως από αυτά μόνο τα 227 είναι κατοικημένα. Πολλά τραγούδια και ποιήματα έχουν γραφτεί ενώ πολλές είναι οι κινηματογραφικές παραγωγές που έχουν κατά καιρούς λάβει χώρα με κεντρικό άξονα κάποιο ελληνικό νησί. Τα ελληνικά νησιά αποτελούν πηγή έμπνευσης πολλών καλλιτεχνών ενώ έχουν αναδειχθεί ως η ναυαρχίδα του καλοκαιρινού προορισμού!

Ένα από τα διασημότερα ταξιδιωτικά περιοδικά παγκοσμίως που, ας μας επιτραπεί η έκφραση, «κινεί τα νήματα τις τουριστικής βιομηχανίας» και κατά κάποιο τρόπο κατευθύνει μεγάλη μερίδα του τουριστικού κοινού αποφάσισε να μας παρουσιάσει τους κορυφαίους Ελληνικούς προορισμούς για το 2016.

Δείτε, λοιπόν, τα 6 καλύτερα ελληνικά νησιά σύμφωνα με το Conde Nast Traveller!

 Το νησί που γεννά λεβέντες και λεβέντισσες, το νησί που η ρακί ρέει άφθονη σαν το νερό και οι μαντινάδες δίνουν και παίρνουν συγκαταλέγεται και αυτό στη λίστα του νούμερο ένα ταξιδιωτικού περιοδικού, Conde Nast Traveller. Η μυθολογία συναντά την παράδοση και η άγρια ομορφιά του νησιού συναντά τους πάντα πρόσχαρους Κρητικούς! Οι παραλίες βαθιές, απέραντες, κρυστάλλινες που κλείνουν μέσα τους όλα τα χρώματα της Γης. Οι επισκέπτες πολλοί και επαναλαμβανόμενοι καθώς έχουν κάνει στέκι τους το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου.

Ύδρα  

Στην κορυφή των επιλογών φιγουράρει η γραφική Ύδρα που προσφέρεται για ένα… μεγάλο Σαββατοκύριακο καθώς απέχει μόλις 2 ώρες από το πολύβουο κέντρο της Αθήνας. Εκεί που τα αυτοκίνητα τραβούν χειρόφρενο και τα τεμπέλικα γαϊδουράκια κόβουν βόλτες στα σοκάκια του νησιού μπορεί κανείς να βρει το ησυχαστήριο του. Αρκετοί άνθρωποι των τεχνών τόσο σε εγχώριο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν τη δική τους κατοικία σ' αυτό το αξιολάτρευτο νησί. Η αρχοντική Ύδρα μπορεί να μην έχει ιδανικές παραλίες για να απολαύσετε τη θάλασσα, αλλά πιστέψτε μας… κανένας δε νοιάζεται, πάντα θα βρεθεί ένας μικρός βράχος για να κάνετε τη βουτιά σας στα πιο διάφανα νερά του κόσμου!

Κέρκυρα

Για τους απανταχού κοσμοπολίτες η Κέρκυρα δεν προσφέρεται μόνο για πασχαλινές αποδράσεις… Άλλωστε το νησί διαθέτει απίστευτη φυσική ομορφιά, το γραφικό Ποντικονήσι και τα καντούνια τα στενά που πρέπει να περπατήσετε! Οι σμαραγδένιες ακρογιαλιές, τα γραφικά χωριά, αλλά και τα αξιοθέατα της Κέρκυρας μαγεύουν τους ταξιδιώτες από την πρώτη στιγμή. Αν βρεθείτε στο νησί του Ιονίου επιβάλλεται να κάνετε τη βόλτα σας στον πιο γνωστό πεζόδρομο της Κέρκυρας, το σημείο αναφοράς που συγκεντρώνονται όλοι, ξένοι και ντόπιοι. Το Λιστόν κατασκευάστηκε το 19ο αιώνα και βρίσκεται στη δυτική άκρη της Σπιανάδας, της μεγάλης πλατείας της πόλης.

Μύκονος

Πρόκειται για το νησί που τα τελευταία χρόνια γράφεται και προφέρεται με πολλά «οοοοοο» στο τέλος. Η Μέκκα των απανταχού κλαμπόβιων και κοσμοπολιτών! Αν θέλετε να ξεσαλώσετε, να δοκιμάσετε τις αντοχές σας στο αχαλίνωτο clubbing, να διαταράξετε το βιολογικό σας ρολόι, να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια και να βγάλετε άπειρες selfies με τον Πέτρο τον πελεκάνο δεν έχετε παρά να βγάλετε εισιτήρια για το νησί των ανέμων! Τα λόγια είναι περιττά όταν μπορεί κάποιος να συνδυάσει φυσική ομορφιά και διασκέδαση! Τον Αύγουστο το νησί βουλιάζει κυριολεκτικά από τουρίστες ενώ ιδανική περίοδος αν θέλετε να το απολαύσετε είναι ο μήνας Σεπτέμβριος.

 Από τη λίστα δε θα μπορούσε να λείπει το νησί μύθος, το νησί των ερωτευμένων αλλά και το νησί των χωρισμένων σύμφωνα με τελευταίες έρευνες. Υπάρχει η φήμη πως αν επισκεφτείτε το νησί με το έτερον σας ήμισυ κατά κάποιο περίεργο λόγω θα… χωρίσετε. Επειδή δεν είναι εποχές για ρίσκα κυρίως σε τέτοια θέματα, επιλέξετε γυναικο-παρέα αν είστε κορίτσι ή αντρο-παρέα αντίστοιχα και περάστε τέλεια στο σεληνιακό τοπίο του νησιού. Η Σαντορίνη για την οποία έχουν χυθεί τόνοι από μελάνι εκθειάζοντας τις ομορφιές  της και τα κάλλη της δεν αφήνει κανέναν επισκέπτη ασυγκίνητο. Από την μαγευτική Καλντέρα μέχρι την παραμυθένια Οία και το Ημεροβίγλι η Θύρα κάνει τους επισκέπτες να κολλήσουν και όταν έρθει η ώρα να την αποχωρίζονται με μελαγχολία αλλά και την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν κάποια στιγμή στο μέλλον.

Πρόκειται για ένα νησί που «πνέει» αέρας από το παρελθόν. Αρχοντική και επιβλητική η κοσμοπολίτικη Σύμη νούμερο ένα μεσογειακός προορισμός προσφέρεται για χαλαρές και γιατί όχι οικογενειακές διακοπές. Με την άφιξή σας στο λιμάνι του νησιού θα σας «υποδεχτούν» τα μοναδικά αρχοντικά της Χώρας με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους και την πολυχρωμία του γνωστού διατηρητέου νεοκλασικού οικισμού. Αν πάλι πιστεύετε στα θαύματα ο Ιερός Ναός του Ταξιάρχη Μιχαήλ του Πανορμίτη σας περιμένει να ανάψετε ένα κεράκι στη χάρη Του. Η ουρά από προσκυνητές είναι μεγάλη αλλά αξίζει η αναμονή.

πηγη: spirossoulis.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News