Ειδήσεις

Πόσο "ακίνδυνες" είναι οι selfies;

Είναι οι selfies απλά και μόνο ένας τρόπος επικοινωνίας με τους social media followers ή πρόκειται για τη γιορτή του ναρκισσισμού; Αν είστε fan των selfies -και υπάρχουν πολλοί, μία ματιά στο Instagram αρκεί για να πείσει και τον πιο δύσπιστο- ακούστε το παρακάτω: Οι selfies επιταχύνουν τη γήρανση.

Οι δερματολόγοι έχουν εισηγηθεί πως η τακτική έκθεση του προσώπου μας στο blue light και στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται από τα smartphones μπορεί να βλάψει μακροχρόνια το δέρμα μας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Dr Simon Zokaie, στο FACE conference στο Λονδίνο, δήλωσε πως πιστεύει ότι υπάρχει κενό στην αγορά προϊόντων διότι γνωρίζει ανθρώπους, οι οποίοι βγάζουν πολλές selfies, και bloggers που τον επισκέπτονται και έχει δει ότι το δέρμα τους έχει υποστεί ζημιά και υπάρχουν σημάδια γήρανσης.

 Επίσης, πρόσθεσε, πως πρόκειται για ένα διαφορετικό μήκος κύματος ακτινοβολίας, οπότε το αντηλιακό δεν μπορεί να βοηθήσει. Ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε πως όσοι βγάζουν πολλές selfies και οι bloggers θα έπρεπε να ανησυχούν και πως ακόμα και το blue light που έρχεται από τις οθόνες μας μπορεί να βλάψει το δέρμα μας.

Ασφαλώς, οι selfies είναι ένα νέο σχετικά φαινόμενο, συνεπώς οι επιδράσεις μπορούν για την ώρα να εξεταστούν στα αρχικά στάδια, και μόνο. Αξίζει να αναφερθεί πως η «selfie» ήταν η λέξη της χρονιάς για το 2013 από τα Oxford Dictionaries και το concept αυτό πυροδότησε μία ολόκληρη βιομηχανία από εφαρμογές, εργαλεία και συσκευές (φανταστείτε, ας πούμε, να προσπαθούσαμε να εξηγήσουμε σε κάποιον τη δεκαετία του '80 ή του '90 τι είναι το selfie stick!), αλλά μέχρι στιγμής αντιμετωπιζόταν περισσότερο ως ένα ζήτημα που αφορά στα social media και όχι ως αντίπαλος της μάχης κατά των ρυτίδων.

Όσοι βέβαια είναι φανατικοί selfie-haters, δεν έχουν γλυτώσει, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, γενικότερα, τα smartphones δεν είναι καθόλου καλοί φίλοι της επιδερμίδας. Κι επίσης, πόσοι από εμάς δεν έχουμε… tech neck; Ναι, αυτή τη στάση του κεφαλιού, του λαιμού και του θώρακα που προκαλείται όταν κοιτάζουμε τις οθόνες των αγαπημένων μας smartphones! Ή, πόσο προσέχουμε τις καθαριότητα των συσκευών που έρχονται σε επαφή με τα μάγουλά μας και το δέρμα μας κάθε μέρα όλη μέρα;

Final thought? Μέτρον άριστον!

πηγη: jenny.gr

Σχόλια