Ειδήσεις

900 αιτήσεις για 48 θέσεις στο Δήμο

Μόλις το 2,2% των εργατών καθαριότητας, που έκαναν αίτηση πρόσληψης στους παιδικούς σταθμούς του Ηρακλείου, πρόκειται τελικά να βρει δουλειά!

Κι αυτό γιατί οι διατιθέμενες θέσεις είναι μόλις 10, ενώ οι ενδιαφερόμενοι για αυτές αποδείχτηκαν 450. Τα στοιχεία αυτά έκανε γνωστά ο πρόεδρος της ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης, με αφορμή τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τις 48 θέσεις στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου.

Το σύνολο των αιτήσεων που κατατέθηκαν για τις 48 προσφερόμενες θέσεις προσέγγισε τις 900, ωστόσο στον Οργανισμό των Παιδικών Σταθμών περίμεναν ακόμα περισσότερες αιτήσεις. Περίμεναν συγκεκριμένα πως θα ξεπερνούσαν τις χίλιες...

Οι λιγότερες αιτήσεις, περί τις 30 στον αριθμό, κατατέθηκαν για τις 3 θέσεις των μαγείρων, ενώ την καλύτερη αναλογία σε ό,τι αφορά τις πιθανότητες πρόσληψης έχουν οι βρεφονηπιοκόμοι. Για τις συνολικά 35 θέσεις Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που είχαν προκηρυχθεί στη συγκεκριμένη ειδικότητα, κατατέθηκαν γύρω στις 320 αιτήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Βουρεξάκη, ο αριθμός των αιτήσεων είναι πιθανό να διαφοροποιηθεί ελαφρώς προς τα πάνω τις επόμενες ημέρες, εξαιτίας αιτήσεων που θα φτάσουν ταχυδρομικώς στο αρμόδιο γραφείο προσωπικού της Λότζιας.

Όλα τα παραπάνω δίνουν μια εικόνα για τη σημερινή κατάσταση στην αγορά εργασίας: Οι εκατοντάδες άνθρωποι που αγωνιούν για μια θέση εργασίας δεν ευελπιστούν σε κάτι μόνιμο, αλλά σε πρόσληψη με σύμβαση ορισμένου χρόνου, από την 1η Σεπτεμβρίου 2016 έως την 31η Ιουλίου του 2017...

Άλλες 7 θέσεις

Στο μεταξύ, υπό προκήρυξη βρίσκεται άλλη μία θέση του κλάδου ΠΕ Νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής, για το νέο Παιδικό Σταθμό του Δήμου Ηρακλείου στη συνοικία της Αγίας Αικατερίνης. Όπως λέει ο κ. Βουρεξάκης, στο συγκεκριμένο σταθμό, επί της οδού Παστέρ, πρόκειται να λειτουργήσει τμήμα για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Αυτές, όμως, δεν είναι οι μόνες προσλήψεις που θα γίνουν στους παιδικούς σταθμούς. Το Σεπτέμβριο αναμένεται επίσης να προσληφθούν 6 γυμναστές...

Εκτός απροόπτου, στις 12 Ιουλίου

Στο μεταξύ, από την Τρίτη 12 Ιουλίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι γονείς να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στην ΕΕΤΑΑ για τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους στους δημόσιους και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Αυτή είναι η ανεπίσημη ενημέρωση που έχει από τους αρμόδιους ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης, ο οποίος καλεί τους ενδιαφερόμενους γονείς να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Στο μεταξύ, από το Δήμο Ηρακλείου συνεχίζεται ως την Τετάρτη 13 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων για μία θέση αποκλειστικά στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Σύμφωνα με τον κ. Βουρεξάκη, μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 2.500 αιτήσεις.

Οι γονείς που έχουν υποβάλει αίτηση μέσω της διαδικασίας του Δήμου Ηρακλείου θα μπορούν, επίσης, να καταθέσουν την αίτησή τους και για το ΕΣΠΑ. Μέσω ΕΣΠΑ θα ζητηθεί από τον κ. Βουρεξάκη να απορροφηθούν 950 παιδιά (πέρυσι ήταν 820) στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Περίπου άλλα τόσα παιδιά αναμένεται να απορροφηθούν μέσω ΕΣΠΑ και στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Ρεπορτάζ : Ελένη Σταυρουλάκη

Σχόλια