Ειδήσεις

Νεκρός κολυμβητής που "πάλεψε" με τη θάλασσα της Κρήτης

Μπήκε στη θάλασσα, απόγευμα Παρασκευής να κολυμπήσει με άσχημες καιρικές συνθήκες. Ωστόσο κάτι συνέβη και η ζωή του τέθηκε σε κίνδυνο.

Άμεσα ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου ότι στη θαλάσσια περιοχή Επισκοπής του δήμου Ρεθύμνου, ένας λουόμενος βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση και τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης με ενημέρωση των όμορων λιμενικών αρχών για την παροχή συνδρομής καθώς και των ιδιοκτητών  επαγγελματικών σκαφών της ευρύτερης περιοχής.

Άμεσα απέπλευσαν το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το επαγγελματικό σκάφος «ΚΑΚΟ ΑΓΟΡΙ» Τ.Ρ. 93, ενώ από ξηράς στις έρευνες πήραν μέρος στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρεθύμνου, χερσαία μέσα και προσωπικό του Κ.Λ. Χανίων.

Τελικά λίγο αργότερα εντοπίστηκε και περισυνελέγη ο αγνοούμενος κολυμβητής από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., χωρίς τις αισθήσεις του.

Πρόκειται για 54χρονο αλλοδαπό, ο οποίος μεταφέρθηκε αρχικά στη μαρίνα Ρεθύμνου και από εκεί με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

Σχόλια