Ειδήσεις

Γάζι, βάζουν τάξη στην πολεοδομική αναρχία

620  κατοικημένα στρέμματα, εντάσσονται επιτέλους στον πολεοδομικό σχεδιασμό του Δήμου Μαλεβιζίου. Η εν λόγω περιοχή οριοθετείται  νότια του Γαζίου και πρόκειται για μια περιοχή που αναπτύχθηκε οικιστικά εντελώς άναρχα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δεκάδες προβλήματα λόγω των αυθαιρεσιών.

Ο Δήμος Μαλεβιζίου δρομολογεί τοπογραφική - πολεοδομική μελέτη , τη σύμβαση για την οποία υπέγραψε  ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης. Στόχος είναι να δοθεί καθαρή και νοικοκυρεμένη λύση στην πολεοδόμηση των 620 στρεμμάτων.

Η εκπόνηση της μελέτης περιλαμβάνει μια περιοχή 620 στρεμμάτων με εκατοντάδες κατοίκους, που παραμένει για χρόνια χωρίς πολεοδομικό σχέδιο με συνέπεια να αντιμετωπίζει συσσωρευμένα προβλήματα, ενώ η εκπόνηση της συγκεκριμένης μελέτης, ήταν απαραίτητη για να προχωρήσει η πολεοδόμησή της.

Η μελέτη που θα εκπονηθεί, περιλαμβάνει τον έλεγχο συμβατότητας με το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, τον έλεγχο απαλλοτριώσεων του ΒΟΑΚ και των γραμμών υψηλής τάσης, την επικαιροποίηση των βεβαιώσεων των εφορειών αρχαιοτήτων, τον υπολογισμό εισφορών, τοπογραφικές ενημερώσεις, κ.α.

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε:

«Τα πολύχρονα και σημαντικά προβλήματα από την έλλειψη πολεοδομικών μελετών της ευρύτερης περιοχής του Γαζίου, είναι γνωστά εδώ και δεκαετίες. Από την πρώτη ημέρα της θητείας μας, τα θέματα πολεοδόμησης ήταν στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Προχωράμε λοιπόν ουσιαστικά και στην περιοχή Κολυβά, με γνώμονα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου μας και με στόχο να δημιουργήσουμε συνθήκες που θα αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής.

Θα ήθελα με την ευκαιρία που μου δίνεται, να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου Μανώλη Αντωνογιαννάκη και όλα τα στελέχη της τεχνικής και πολεοδομικής μας υπηρεσίας για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν, καθώς».

Σχόλια