Ειδήσεις

Με την πλάτη στον τοίχο οι επιχειρηματίες του Ρεθύμνου

Δεν αντέχουν στις πλάτες τους άλλα χρέη οι επιχειρηματίες του Ρεθύμνου που έχουν φτάσει οικονομικά στο χείλος του γκρεμού. Ζητούν ρύθμιση των οφειλών τους και κίνητρα για να τονωθεί η δραστηριότητά τους σε μια τουριστική περίοδο που καταγράφει μεν αφίξεις, αλλά στα ταμεία τους χρήματα δε φτάνουν.

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η επιχειρηματικότητα στο Ρέθυμνο, αφού σε ποσοστό άνω του 50% οι ασφαλισμένοι έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ. Εξαθλιωμένοι οικονομικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες, επέδωσαν επιστολή - καταγγελία με την οποία ζητούν είτε να επανακτήσουν το δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, είτε να διακοπεί η απαίτηση για εισφορά τους που διογκώνει τη θηλιά του χρέους στο λαιμό τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα ζητήσουν παρέμβαση εισαγγελέα, στον οποίο κοινοποιούν την εν λόγω επιστολή, όπως διαβεβαιώνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου, Σήφης Σουχλάκης.

Η κατάσταση βαίνει επιδεινούμενη, αφού ενώ οι δρόμοι σφύζουν από τουρίστες, αυτοί δεν ξοδεύουν και ταυτόχρονα η αγορά ασφυκτιά από τα λουκέτα. Εάν μάλιστα και η υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα δεν έχει αίσιο τέλος για τις μεγάλες εταιρείες, τότε το ντόμινο θα συμπαρασύρει ακόμη περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιφέρειας στον όλεθρο.

Οι επιχειρηματίες δια στόματος του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, Βαγγέλη Μανιουδάκη, ζητούν να δοθούν κίνητρα και στην ντόπια επιχειρηματικότητα και όχι μόνο σε ξένους επενδυτές. Να μειωθούν οι εισφορές και οι φόροι, να σταματήσει το κυνήγι των κατασχέσεων κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων και έστω στην ύστατη στιγμή να τονωθεί η πραγματική οικονομία με ρευστό στην αγορά, παρά νομοθετήματα που στην πράξη σημαίνουν κωλυσιεργία που διαιωνίζει τον φαύλο κύκλο της οικονομικής καταστροφής, όπως διασαφηνίζει ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ρεθύμνου, Κοσμάς Περπιράκης.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια