default-image

Στο...Δήμο ο λογαριασμός για το μετασχηματιστή σε σχολείο

Κρήτη
Στο...Δήμο ο λογαριασμός για το μετασχηματιστή σε σχολείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλει όπως όλα δείχνουν, ο Δήμος Ρεθύμνου για να απομακρύνει τον κίνδυνο πάνω από τα κεφάλια των μαθητών. Ο λόγος για τον μετασχηματιστή του δικτύου της ΔΕΗ στο κέντρο της πόλης, δίπλα από το 3ο Γυμνάσιο - Λύκειο. Η σχολική κοινότητα έχει αναστατωθεί, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.

Μάλιστα το θέμα του μετασχηματιστή αποτελεί "κόκκινο πανί" ανάμεσα στη ΔΕΗ και το 3ο Γυμνάσιο - Λύκειο. Ρόλο μεσάζοντα έχει αναλάβει ο Δήμος Ρεθύμνου με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Γιώργο Γεωργαλή, που επανήλθε με επιστολή στο ζήτημα για να λάβει και αυτός διαβεβαιώσεις ότι δεν τίθεται θέμα.

Οι γονείς, δια στόματος της Προέδρου της Ένωσης Γονέων Μαθητών Ρεθύμνου, Ματίνας Χατζάκη - Βολτυράκη, ανησυχούν και ζητούν να μεταφερθεί ο μετασχηματιστής καθώς υπάρχει προηγούμενο με μετασχηματιστή που είχε "λαμπαδιάσει" στη νοτιοανατολική γωνία του δημοτικού κήπου και που τώρα έχει τακτοποιηθεί από τη ΔΕΗ σε ισόγειο κουβούκλιο αντί να βρίσκεται στον "αέρα".

Μεταφορά με έξοδα του Δήμου;

Το επικρατέστερο μέχρι στιγμής σενάριο, είναι να μεταφερθούν οι επίμαχες εγκαταστάσεις της ΔΕΗ σε γειτνιάζοντα χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου Ρεθύμνου, στο πάρκινγκ της Πλατείας 4 μαρτύρων με έξοδα του δήμου, κάτι που δε συμμερίζεται ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου και Δημοτικός Σύμβουλος Ρεθύμνου, Μανώλης Δρυγιαννάκις, ο οποίος υπενθυμίζει ότι υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία που αναφέρει ότι αυτές οι υποδομές πρέπει να είναι υπόγειες και καλεί τη ΔΕΔΔΗΕ να μην επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του δήμου.

Ρεπορτάζ : Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News