default-image

Φεστιβάλ τέχνης και δημιουργίας 8-10 Αυγούστου στα Χανιά

Πολιτισμός
Φεστιβάλ τέχνης και δημιουργίας 8-10 Αυγούστου στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

To 2ο φεστιβάλ τέχνης και δημιουργίας, με τίτλο «Βερέκυνθος», θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από 8 έως και 10 Αυγούστου στα Χανιά, στο χώρο όπου βρίσκεται το ομώνυμο καλλιτεχνικό χωριό.

Το φεστιβάλ έχει στόχο να «παντρέψει» παραδοσιακές μουσικές, δημιουργικά εργαστήρια, θέατρο, δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλους και να αποτελέσει το σημείο συνάντησης δημιουργών των χεριών και του πνεύματος, σε ένα χώρο που αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού.

Το καλλιτεχνικό χωριό Βερέκυνθος βρίσκεται ανάμεσα στη Σούδα και τα Τσικαλαριά, στην ανατολική είσοδο της πόλης των Χανίων.

Επισκέψιμα εργαστήρια κεραμικής, γλυπτικής, αργυροχρυσοχοΐας, υαλουργίας, αρχιτεκτονικής, δερμάτινων ειδών, κατασκευής παραδοσιακών μουσικών οργάνων, αγιογραφίας, ζωγραφικής, κατασκευής μάσκας, διακοσμητικών εφαρμογών, χειροποίητων ειδών γάμου και παραδοσιακών κρητικών μαχαιριών, συνθέτουν την κοινότητα των ανθρώπων του Βερέκυνθου.

Σύμφωνα με το μύθο, στο βουνό Βερέκυνθος ζούσαν και λατρεύονταν οι Ιδαίοι Δάκτυλοι, γιοί του Δία και προστάτες των παραδοσιακών τεχνών (μεταλλουργίας, κεραμικής, υαλουργίας, υφαντικής).

Στους πρόποδές του, από το 2000, δημιουργήθηκε το ομώνυμο καλλιτεχνικό χωριό. Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ τελούν υπό την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας και του Επιμελητηρίου της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News