default-image

Το νέο κόμμα δανειοληπτών και η σχέση του με το Ηράκλειο

Κρήτη
Το νέο κόμμα δανειοληπτών και η σχέση του με το Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα νέο πολιτικό κόμμα ιδρύθηκε με κάθε επισημότητα και μέσω του Αρείου Πάγου, το οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους Έλληνες δανειολήπτες.

Μάλιστα αυτοπροσδιορίζεται και στον κεντρώο χώρο, πάντα όμως με γνώμονα τους δανειολήπτες. Το όνομα αυτού: "Κόμμα δανειοληπτών - Ταυτότητα Κεντρώων".

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους

Σας ενημερώνουμε ότι κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος   ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ - Ταυτότητα Κεντρώων που είναι  κόμμα λόμπυ όλων των καταναλωτικών δυνάμεων  που ασχολούνται ενεργά με τους Έλληνες δανειολήπτες, με βασικές αρχές να  βρίσκονται στο Πατριωτικό ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ της Ελλάδας που έφτασε η ώρα να λάβει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ.  

Δεν έχει ιδεολογικές προκαταλήψεις για την δεξιά ή την αριστερά στηρίζοντας τις  αρχές της ελεύθερης ιδιωτικής έκφρασης της προσωπικότητας του πολίτη, εφαρμόζοντας την Κεϋσιανή Οικονομική θεωρεία περί δημόσιας στήριξης.

Πρόεδρος του κόμματος  είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκης που είναι ο Πρόεδρος του πολιτικού κινήματος των δανειοληπτών «Ταυτότητα forum» και της καταναλωτικής οργάνωσης «Ταυτότητα Δανειοληπτών». Ως αντιπρόεδρος είναι ο Βερώνης Ιωάννης πρώην στέλεχος του κόμματος Ένωση Κεντρώων.

Είναι υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας μας , όμως με γνώμονα και  βάση πρωταρχικά την Ελληνική Ταυτότητα και κυριαρχία μας.

Πολιτικές του κόμματος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ,

•      Η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των 5.000.000 Ελλήνων Δανειοληπτών και των μελών των οικογενειών τους  με διαγραφή  των οφειλών  τους,  προκειμένου να επανενταχθούν μέσα στην οικονομική δραστηριότητα της πατρίδας μας.

•      την οριοθέτηση του ΦΠΑ με ελάχιστο ποσοστό στο 5 % που θα επιβαρύνει επιπλέον τις τιμές πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών.

•      την αλλαγή φορολογικής κλίμακας  με μέση κλίμακα το 15 % επί του εισοδήματος.

•      Την διαγραφή των δυσβάσταχτων χρεών της πατρίδας μας (310 δις σήμερα) σε τέτοιο ποσοστό και βαθμό που να μπορεί μόνη της να ανταποκριθεί η Ελληνική Μίκρο και Μακροοικονομία και να δημιουργεί ανάπτυξη επί του ΑΕΠ της.

•      Σε περίπτωση μη συναινετικής μαζί με τους δανειστές  διαγραφής του χρέους της πατρίδας μας, την χρησιμοποίηση εθνικού νομίσματος με την ονομασία ΕΛΑ με ισοτιμία 1 ΕΥΡΩ προς 1 ΕΛΑ στις συναλλαγές πληρωμών του δημοσίου τομέα λόγω ελλείψεων χαρτονομισμάτων ΕΥΡΩ όσο δεν διαγράφεται μεγάλος μέρος του εθνικού χρέους μας.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ

•      Συνεργασίες με Ομογενείς ιδιαίτερα των ΗΠΑ, Γερμανίας, Κάτω Ιταλίας, Γαλλίας, Βρετανίας, Νότιας Αφρικής και Αυστραλίας.  

•      Ενίσχυση ιδιαίτερα των δεσμών μας με την Ελληνική Ταυτότητα της Βορείου Ηπείρου, Βορείου Αρχαίας Μακεδονίας, Ανατολικής Ρωμυλίας, Ανατολικής Θράκης και της Κύπρου με δικαίωμα εκπροσώπησης τους στο Ελληνικό κοινοβούλιο

•      Την σύσταση κοινής εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής μεταξύ της Κύπρου με την μητέρα Ελλάδα με οριζόμενους κοινούς υπουργούς.

γ. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

•      την αλλαγή του δόγματος άμυνας σε στρατιωτική ισχύς της ελληνικής δημοκρατίας.

•      την επαγγελματική ενίσχυση της στρατιωτική δύναμης των στρατιωτικών σωμάτων.

δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

•      Κατάργηση ως εργάσιμης ημέρας η Παρασκευή λόγω μείωσης οικονομικής δραστηριότητας (δημόσιας και ιδιωτικής), της ενεργειακής μείωσης, και της ενίσχυσης της ταυτότητας της ελληνικής υπαίθρου (χωριά, θέρετρα).

ε. ΕΝΟΤΗΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

•      ενιαίο σύστημα υγείας με ελεύθερη επιλογή Ιατρού σε δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς  

•      κατάργηση του ΙΚΑ ως υγειονομικός φορέας και διατήρηση του μόνο ως ασφαλιστικού φορέα   

στ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

•      Αναμόρφωση του γραπτού λόγου Ελληνικής γλώσσας με κατάργηση φωνηέντων για διευκόλυνση των γραφόντων. (η μεγαλύτερη  μεταρρύθμιση μετά το μονοτονικό σύστημα γραφή)

•      Δημιουργία και ανάπτυξη ιδιωτικών πανεπιστημίων από τους Δήμους και κοινωνικούς συλλόγους

ζ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

•      Ένωση όλων των αρχαίων θεάτρων της Χώρας σε ένα ενιαίο διοικητικό καθεστώς με προβολή της Αρχαίας καταβολής των Ελλήνων κάθε ημέρα του χρόνου μέσα από ποικίλες δράσεις σ' αυτά.

•      Ανοικτό σχολείο σε πολιτιστικές δραστηριότητας της γειτονίας.

Έδρα του κόμματος ορίστηκε η Αθήνα στην οδό Καποδιστρίου 8-10 όπισθεν πλατείας Κάνιγγος μετά από παραχώρηση στο υπάρχον κοινό γραφείο του πολιτικού φορέα με την επωνυμία "Ταυτότητα forum" και του συλλόγου με την επωνυμία «Ταυτότητα Δανειοληπτών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News