Ειδήσεις

Μπαίνει λουκέτο σε κατασκήνωση; Ψυχρολουσία για 740 παιδιά

Στον αέρα κινδυνεύει να βρεθεί το πρόγραμμα της παιδικής κατασκήνωσης στην περιοχή  Κόκκινη  Χάνι του Δήμου Χερσονήσου, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού 600 και πλέον  παιδιά του νομού Ηρακλείου, που περιμένουν πως και πώς να έρθει η 12η Ιουλίου ,ημέρα που έχει προγραμματιστεί να ανοίξει η κατασκήνωση και μπλοκάροντας παράλληλα τα σχέδια εκατοντάδων γονέων που έχουν ήδη κάνει αίτηση συμμετοχής προκειμένου τα παιδιά τους να ενταχθούν σε μία από τις τρεις κατασκηνωτικές περιόδους.

Αιτία για όλα τα παραπάνω η έλλειψη στην κατασκήνωση βασικών ειδικοτήτων όπως του γιατρού , του νοσοκόμου και του ναυαγοσώστη , γεγονός που οδήγησε τη δημοτική αρχή Χερσονήσου να προχωρήσει στην έκδοση επείγουσας ανακοίνωσης πρόσληψης συγκεκριμένου προσωπικού.

"Δεν υπάρχει περίπτωση να βάλω την υπογραφή μου για να ξεκινήσει να λειτουργεί η κατασκήνωση δίχως κυρίως γιατρό και να πάρω πάνω μου την ευθύνη για 600 παιδιά , 160 παιδιά ΑμΕΑ και 45 ηλικιωμένους που αναμένονται να έρθουν αρχές φθινοπώρου,"  δηλώνει εμφανώς απογοητευμένος ο αντιδήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιώργος Μεραμβελιωτάκης.

"Το θέμα δεν είναι τωρινό , το ίδιο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί και πέρυσι και τελευταία στιγμή καταφέραμε να ανοίξει την κατασκήνωση. Αυτήν την φορά η ανακοίνωση που μας ήρθε από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αρχές Ιουνίου κάνει λόγο για έναν γιατρό που θα πρέπει να δουλεύει 24ώρες το 24ώρο με μισθό που να μην ξεπερνάει τα 800 ευρώ. Καταλαβαίνετε για τι συνθήκες μιλάμε και πραγματικά απορώ πως στο υπουργείο ζητάνε από έναν άνθρωπο να δουλεύει με τέτοιο εξαντλητικό ωράριο. Θα το παλέψουμε μέχρι και την τελευταία στιγμή . Για την ειδικότητα του νοσοκόμου έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον ενώ για τον ναυαγοσώστη ,επίσης σοβαρό θέμα περιμένουμε να δούμε και εκεί αν θα υπάρξει ενδιαφέρον."

Και όλα αυτά ενώ οι γονείς των παιδιών δεν γνωρίζουν το παραμικρό και ειδικά το σενάριο να μην ανοίξουν οι κατασκηνώσει αλλά  έχουν μείνει στο γεγονός ότι στις 12 Ιουλίου θα φέρουν κανονικά τα παιδιά τους για να απολαύσουν τις όμορφες δραστηριότητες που προσφέρει η παιδική κατασκήνωση. Δυστυχώς η κατασκήνωση είναι αμφίβολο αν τελικά θα ανοίξει. Εάν σε 5 ημέρες δεν βρεθούν άτομα τότε δυστυχώς δεν θα λειτουργήσει. Ευελπιστώ να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο και το θέμα να διευθετηθεί άμεσα. ,αναφέρει ο κ. Μεραμβελιωτάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Χερσονήσου

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Ο Δήμος Χερσονήσου Ν. Ηρακλείου μετά την υπ' αριθμ. 281/2016 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χερσονήσου και σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ. 11762/2016 και 12695/2016 προηγούμενων  ανακοινώσεων πρόσληψης προσωπικού, ζητά επειγόντως  

?      έναν (1) Ιατρό (Πτυχίο Ιατρικής Σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής και άδεια άσκησης επαγγέλματος) έμμισθη απασχόληση μέχρι δύο (2) μήνες.

?      ένα (1) Νοσοκόμο (Απόφοιτος Σχολής Νοσοκόμων και άδεια άσκησης επαγγέλματος, ή τελειόφοιτος σχολής νοσοκόμων), έμμισθη απασχόληση μέχρι δύο (2) μήνες

?      ένα (1) Ναυαγοσώστη (Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας και Άδεια ναυαγοσώστη, εκδιδόμενη από Λιμενική Αρχή), έμμισθη απασχόληση μέχρι δύο (2) μήνες,

για την κάλυψη κατεπείγουσας ανάγκης για τη λειτουργία της Παιδικής Εξοχής Κοκκίνη Χάνι του Δήμου Χερσονήσου,.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές στο Δημαρχείο, στις Γούρνες (εντός της πρώην αμερικανικής βάσης) μέχρι και τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, στις 14.00. Επίσης, στο e-mail: protocol@hersonisos.gr  και στο φαξ: 2813 404608.

Πληροφορίες στο τηλ: 2813 404663.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Σχόλια