Ειδήσεις

Σε άγρυπνο κώμα η λουόμενη που την "πέρασαν" για σακούλα

Σε διαρκή αγώνα ζωής εδώ και 11 ημέρες βρίσκεται η 75χρονη γυναίκα, Ε.Ψ, από την Αθήνα η οποία και έζησε μια τρομακτική εμπειρία στις 26 Ιουνίου, ενώ απολάμβανε το μπάνιο της στην περιοχή της Κάτω Παραλίας στην Ιεράπετρα και για την οποία η θάλασσα κόντεψε να μετατραπεί σε υγρό τάφο.

Τότε μάλιστα οι περίοικοι εκεί νόμιζαν ότι επρόκειτο για μία μαύρη σακούλα που επέπλεε μέσα στη θάλασσα ,ωστόσο τα χειρότερα αποφεύχθηκαν για την Ιεραπετρίτισσα ,χάρη στην κινητοποίηση μια λουόμενης που ειδοποίησε άμεσως το ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο και μετέφερε τάχιστα στο νοσοκομείο την ηλικιωμένη.

Η γυναίκα σύμφωνα με τον εκτελών χρέη διοικητή του Αγίου Νικολάου, ιατρό  κ. Χανί Μασούντ , εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε βαριά κατάσταση , σε άγρυπνο κώμα, με τους δικούς της να ζουν στιγμές αγωνίας για το αγαπημένο τους πρόσωπο.

"Ήρθε σε πολύ σοβαρή κατάσταση, έχει βελτιωθεί η λειτουργία των οργάνων εκτός από την εγκεφαλική λειτουργία .Ο κίνδυνος για τη ζωή της αν και έχει ελαττωθεί σημαντικά , δεν έχει εντελώς εξαλειφθεί, ενώ και οι προοπτικές για την εξέλιξη της δεν είναι και τόσο καλές" προσθέτει με έκδηλη ανησυχία ο διοικητής του νοσοκομείου.

Να σημειωθεί επίσης ότι στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ένας συνταξιούχος ιατρός που λίγο έλειψε να πνιγεί στην παραλία Αμμούδι που βρίσκεται στην πόλη του Αγίου Νικολάου. Αρχικά μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ αλλά οι γιατροί έκριναν ότι η υγεία του βαίνει καλώς και μπορεί να μεταφερθεί στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου για αποθεραπεία

Νόμιζαν ότι ηταν μαύρη σακούλα στη θάλασσα ενώ  πνιγόταν

Η Ιεραπετρίτισσα ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία μέσα στην θάλασσα , και σε μία προσπάθεια για να ζητήσει βοήθεια, σήκωσε ψηλά το χέρι της χωρίς να καταφέρει ωστόσο να βγάλει φωνή , με την ελπίδα να την εντοπίσουν.  

Αν και κάτοικοι της περιοχής την είδαν από τα μπαλκόνια  νόμιζαν στην αρχή ότι τους χαιρετούσε ενώ θαμώνες καφενείων της περιοχής την είδαν να επιπλέει μπρούμυτα , νομίζοντας ότι επρόκειτο ,όπως δήλωσαν στο neakriti.gr για μία μαύρη σακούλα ,με την  γυναίκα ωστόσο να έχει ήδη χάσει τις αισθήσεις της.

Σωτήρια τελικά αποδείχτηκε η παρουσία εκείνη την ώρα μίας λουόμενης της κ.Σοφίας Κοινάκη ,η οποία και αντιλήφθηκε τη γυναίκα που κινδύνευε ενώ το θαλάσσιο ρεύμα την έβγαζε προς την ακτή και συγκεκριμένα προς το μέρος που κολυμπούσε η ίδια.

Αμέσως βγήκε από την θάλασσα ,κάλεσε το ΕΚΑΒ και το λιμεναρχείο , και σε ελάχιστα λεπτά το ασθενοφόρο με τους διασώστες βρέθηκαν στο σημείο και άρχισαν αμέσως να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες μέχρι να την μεταφέρουν  στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας προχωρώντας ασταμάτητα σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση για να βγούν τα νερά από τα πνευμόνια.

Μόλις την παρέλαβαν οι γιατροί του νοσοκομείου συνέχισαν τις προσπάθειες ανάνηψης και μετά από λίγα λεπτά η γυναίκα έδωσε  σημεία ζωής και άρχισε  και πάλι να αναπνέει .

Κρίθηκε απαραίτητο να διασωληνωθεί και ακολούθως να μεταφερθεί τελικά σε νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όπου και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με τα επόμενα  48ώρα να είναι κρίσιμα προκειμένου να διαπιστωθεί αν και σε ποιο βαθμό  εχει υποστεί ο εγκέφαλος βλάβη από την ολιγόλεπτη έλλειψη οξυγόνου.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη-Νίκος Πετάσης

Σχόλια