Ειδήσεις

Κυκλοθυμικός καιρός δημιουργεί προβλήματα σε όλη τη χώρα

Με σήμα του προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι σύμφωνα με το δελτίο της Ε.Μ.Υ. ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός, καθώς σε Ηράκλειο και Λασίθι ο δείκτης βρίσκεται στο ''4''.

 
Παράλληλα καλεί σε αυξημένη ετοιμότητα το προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό των υπηρεσιών για αντιμετώπιση περιστατικών έκτακτης ανάγκης.
Σε ετοιμότητα και το δίκτυο εθελοντών σε κάθε περιοχή.

Αλλάζει ωστόσο το σκηνικό του καιρού σταδιακά στη χώρα. Ήδη οι βροχές και οι καταιγίδες έχουν προκαλέσει προβλήματα στην κεντρική και βόρεια χώρα.

Στο Βόλο μπουρίνι κατά τη διάρκεια της νύχτας που συνοδευόταν από κεραυνούς έκαναν την νύχτα ημέρα, ενώ πλημμύρισαν και έγιναν αδιάβατοι δρόμοι στο κέντρο της πόλης μπροστά από το Δημαρχείο, όπου και ακινητοποιήθηκαν πολλά αυτοκίνητα.


Οι κάθετοι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια από τις μεγάλες ποσότητες νερού που δεν μπορούσε να απορροφήσει το αποχετευτικό δίκτυο.


Η πυροσβεστική υπηρεσία του Βόλου δέχθηκε δεκάδες κλήσεις τη νύχτα για βοήθεια, αλλά χρειάστηκε να επέμβει μόνο σε δύο περιπτώσεις για απαντλήσεις υδάτων.

Σχόλια