Ειδήσεις

Μετακομίζει στη Νεάπολη και το υποθηκοφυλάκειο Ιεράπετρας

Ακόμα και το υποθηκοφυλακείο θα χάσει ο Δήμος Ιεράπετρας, μετά από τις δεκάδες άλλες δημόσιες υπηρεσίες τις οποίες η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση αποφάσισαν να μεταφέρουν στην πρωτεύουσα του Νομού τον Άγιο Νικόλαο.

Το άμισθο υποθηκοφυλακείο Ιεράπετρας όμως, που δεν κοστίζει τίποτε στο κράτος, σχεδιάζουν να το μεταφέρουν στη Νεάπολη, αδιαφορώντας για την απίστευτη ταλαιπωρία και τα έξοδα που  θα κάνουν οι πολίτες, οι δικηγόροι, οι δικαστικοί επιμελητές,  και οι συμβολαιογράφοι, για να πάρουν ένα αντίγραφο συμβολαίου η να ερευνήσουν κάποια υπόθεση τους που  θα έχει να κάνει με τα συμβόλαια της περιουσίας τους, τη στιγμή που όλοι οι τόμοι των συμβολαίων που φυλάσσονται για να ψηφιοποιηθούν θα χρειαστούν περισσότερα από 10 χρόνια.

Ενώ εξέπνεε την Τρίτη 5 Ιουλίου η προθεσμία που είχε δοθεί για διαβούλευση του επίμαχου σχεδίου Νόμου, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας προχώρησε στην έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος διαμαρτυρίας σε κατεπείγουσα συνεδρίασή του. Έντονα αντέδρασε και ο Δικηγορικός Σύλλογος Λασιθίου καθώς καταργούνται  και όλα τα υπόλοιπα υποθηκοφυλακεία του Νομού.

Στο ομόφωνο ψήφισμα του το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας  εκφράζει την αγανάκτηση και την οργή του για τη σχεδιαζόμενη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κατάργηση του Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Ιεράπετρας και την υπαγωγή του στο έμμισθο Υποθηκοφυλακείο Νεάπολης Λασιθίου.

«Είναι αυτονόητο» αναφέρεται στο Ψήφισμα, «ότι μια τέτοια εξέλιξη θα προσθέσει περισσότερη ταλαιπωρία στους ήδη ταλαιπωρούμενους συμπολίτες μας, από την κατάργηση δεκάδων άλλων Υπηρεσιών τα προηγούμενα χρόνια.

Θα δημιουργήσει νέα σπατάλη πολύτιμου χρόνου στους συμπολίτες μας και σημαντική οικονομική επιβάρυνση, αφού θα υποχρεώνονται να μεταβαίνουν στη Νεάπολη Λασιθίου, ακόμα και για ένα απλό πιστοποιητικό. Θα δημιουργήσει, επίσης, σημαντική καθυστέρηση στην εξυπηρέτησή τους.

Τη στιγμή που είναι απαραίτητη η αποκέντρωση και η αποτελεσματική λειτουργία των Δημόσιων Υπηρεσιών, ο συγκεντρωτισμός Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου στα διοικητικά όρια του Δήμου Αγίου Νικολάου καταργεί υφιστάμενες περιφερειακές υποδομές, απαξιώνει την Ιεράπετρα και ταλαιπωρεί τους συμπολίτες μας.

Απαιτούμε από το αρμόδιο Υπουργείο να μην προχωρήσει σε ένα τέτοιο σχεδιασμό και δηλώνουμε ότι η Ιεράπετρα ενωμένη θα διεκδικήσει όλα όσα οι Κυβερνητικές πολιτικές της αφαιρούν όλα αυτά τα χρόνια» αναφέρει το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας».

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Σχόλια