Ειδήσεις

Σε ποιο θέρετρο έκλεισαν μαγαζιά για να μην ελεγχθούν;

Έκλεισαν αρκετά καταστήματα το μεσημέρι της Τετάρτης στη Χερσόνησο υπό το φόβο ελέγχων, σύμφωνα πάντα με αυτόπτες μάρτυρες .Αμέσως μετά τον πρώτο έλεγχο όπως περιγράφουν « είδαν το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα να κλείνουν ακόμα και σε κεντρικά σημεία» του τουριστικού θέρετρου.

Ακόμη δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία των ελέγχων αλλά σύμφωνα με το πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Χερσονήσου Λευτέρη Τρευλάκη που μίλησε στο neakriti.gr « αυτό που μου μετέφεραν είναι ότι πρόκειται για  στελέχη του Τελωνείου και κάνουν ελέγχους. Μπορεί να επισκέφθηκαν και συναδέλφους. Αν ένας καταστηματάρχης είναι παράνομος και κλείνει, φαίνεται ξεκάθαρα ποιός δουλεύει με σωστά και πρότυπα και ποιός όχι. Εάν γίνουν έλεγχοι για αυτό το σκοπό δεν θα έπρεπε να ανησυχούν. Πρέπει να γίνουν οι έλεγχοι, δεν είμαστε αρνητικοί σε αυτό το θέμα αρκεί να μην γίνονται εμπόδιο και εν ώρα εργασίας».

"Πληγή" τα μαϊμού προϊόντα

Μάλιστα πολλοί υποστηρίζουν ότι «πληγή» και για την αγορά της Χερσονήσου αποτελούν τα «μαϊμού» προϊόντα τα οποία προκαλούν προβλήματα στους καταστηματάρχες και πλήττουν όπως λένε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Όπως σημειώνει ο κ.Τρευλάκης «Αρκετοί συνάδελφοι έχουν πρόβλημα με το θέμα αυτό, γιατί αμαυρώνεται η φήμη της περιοχής. Ενώ υπάρχουν καταστήματα που έχουν άδειες και προδιαγραφές για να πωλούν τα προϊόντα, προκύπτει πρόβλημα και σύγχυση με τον καταναλωτή ο οποίος δεν ξέρει ποιο είναι το παραποιημένο προϊόν».

Μάλιστα σύμφωνα πάντα με τον Εμπορικό Σύλλογο Χερσονήσου πριν 15 μέρες ένας αντιπρόσωπος εταιρίας με επώνυμη είδη μαζί με δικηγόρους και την αστυνομία είχε επισκεφθεί  καταστήματα, οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο 2-3 επιχειρηματίες, ενώ  κατασχέθηκαν εμπορεύματα.  Παραμένει όμως άγνωστο, εάν και την Τετάρτη επρόκειτο για ανάλογους ελέγχους.

Πως εντοπίζονται τα μαϊμού προϊόντα

Πάντως τη διαδικασία που ακολουθείται γενικότερα σε αυτές περιπτώσεις περιγράφει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής προστασίας Χερσονήσου Σπύρος Κατσαμποξάκης .Όπως τονίζει «κατά καιρούς κατεβαίνουν δικηγόροι από την Αθήνα που εκπροσωπούν εταιρίες με επώνυμα προϊόντα. Οι δικηγόροι σε συνεργασία με το Α.Τ. Χερσονήσου αφού έχουν κάνει επισκέψεις και έχουν διαπιστώσει ποια μαγαζιά πωλούν "μαϊμού" προϊόντα, προχωρούν σε κατάσχεση .Τη διαδικασία κάνει η αστυνομία, τα προϊόντα καταγράφονται και καταστρέφονται. Έπειτα μας ειδοποιούν και μεταβαίνει στο σημείο το απορριμματοφόρο».  

Προς το παρών όμως μυστήριο καλύπτει τον πιο πρόσφατο έλεγχο αφού δεν έχουν γίνει γνωστά όλα τα στοιχεία.

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια