Ειδήσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ

Αποφυλακίζεται ο 28χρονος για την υπόθεση Κατσούλη

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αναμένεται να αφεθεί άμεσα ο 28χρονος από τη Νέα Αλικαρνασσό, ο οποίος πριν από λίγους μήνες είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου (Νεάπολη) για την υπόθεση του θανάτου του φιλάθλου του Εθνικού Πειραιώς, Κώστα Κατσούλη.

Η πλευρά του 28χρονου είχε προχωρήσει σε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του σε δεύτερο βαθμό, όπως δικαιούται από το νόμο.

Πριν από λίγη ώρα, σήμερα, (6/7) το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης έκανε ομόφωνα δεκτή την εν λόγω αίτηση, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα της Έδρας.

Σημειώνεται ότι ο 28χρονος θα αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους: Ειδικότερα θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα, ενώ του απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρωτοβάθμιο Δικαστήριο, ο 28χρονος είχε κριθεί ένοχος, ωστόσο υπέρ της αθώωσής του είχαν μειοψηφήσει ο πρόεδρος της 'Εδρας κι ένας από τους τακτικούς δικαστές.

Μετά την εξέλιξη αυτή, μόνο ένας από τους καταδικασθέντες για την πολύκροτη υπόθεση, παραμένει στη φυλακή: Πρόκειται για έναν 34χρονο από τη Νέα Αλικαρνασσό, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια