Ειδήσεις

Πως προσπάθησαν να εξαπατήσουν τη μητέρα γνωστού Ηρακλειώτη

Έξυπνη και ετοιμόλογη αποδείχθηκε η μητέρα του γνωστού γεωλόγου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Χαράλαμπου Φασουλά η οποία λίγο έλειψε να πέσει θύμα απάτης. Όπως περιγράφει ο κ.Φασουλάς την προσέγγισε την Τρίτη μια γυναίκα η οποία γνώριζε πολλά στοιχεία για την οικογένεια, προσποιήθηκε ότι είναι φίλη, της έδωσε ένα φάκελο που υποτίθεται ότι είχε μέσα 6.000 ευρώ αλλά ζήτησε 400 ευρώ για τα έξοδα και τη διαδικασία παραλαβής.

Ευτυχώς η γυναίκα δεν πείστηκε -παρά το γεγονός ότι η απατεώνισσα προσποιήθηκε ότι μιλούσε τηλεφωνικά με το γιό της- και λίγο αργότερα «εξαφανίστηκε».

Όπως περιγράφει ο κ.Φασουλάς το περιστατικό «μια κοπέλα καλοντυμένη, σχετικά ψηλή, λίγο γεμάτη, με ανοικτά προς το ξανθό μαλλιά και μεγάλα μάτια, προσέγγισε τη μητέρα μου στο δρόμο ως γνωστή της αδελφής μου και εμένα.

Την ρώτησε εάν ήμουν στο σπίτι εκείνη τη στιγμή γιατί ερχόταν να μου δώσει έναν προσωπικό φάκελο. Προσποιήθηκε ότι με πήρε τηλέφωνο από κινητό και της έδωσα την άδεια να παραδώσει στη μητέρα μου τον φάκελο, ο οποίος αφορούσε μια επιταγή ύψους 6.000 ευρώ που θα έπρεπε να παραλάβω. 

Όμως ζήτησε από τη μητέρα μου 400 ευρώ για διάφορα έξοδα, αλλά ευτυχώς η μητέρα μου κάτι κατάλαβε και είπε ότι δεν είχε μαζί της αλλά ούτε και στο σπίτι τόσα χρήματα και θα έπρεπε να με βρει για να μου παραδώσει εμένα το φάκελο.

Γνωρίζουν τα πάντα

Είναι απίστευτο πως αυτοί οι απατεώνες μαθαίνουν τέτοιες λεπτομέρειες και παρακολουθούν για να εξαπατήσουν, ηλικιωμένους ανθρώπους.».

Μάλιστα η απατεώνισσα φέρεται να ακολούθησε την γυναίκα από το εργαστήριο όπου παρέλαβε ιατρικές εξετάσεις μέχρι το σπίτι στο οποίο μπήκε με περίσσειο θράσος, αφού προφασίστηκε ότι ήταν γνωστή. Όταν η μητέρα του κ.Φασουλά δεν πείστηκε της ζήτησε να χτυπήσουν δίπλα, την πόρτα του γιού της και να μιλήσει μαζί του, με αποτέλεσμα να τραπεί σε φυγή.  

Σχόλια