default-image

Βολές Μαριά σε Γιούνκερ και Τουσκ με αφορμή το Brexit

Ελλάδα
Βολές Μαριά σε Γιούνκερ και Τουσκ με αφορμή το Brexit

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολλαπλές βολές του Νότη Μαριά σε Γιούνκερ και Τουσκ κατά τη χτεσινή συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για το Brexit.

Όπως επισήμανε στην πρώτη του παρέμβαση ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής «Το Brexit ήταν μία δημοκρατική νίκη των Βρετανών πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες μαζικά και αποδοκίμασαν την Ευρωπαϊκή Ένωση της γραφειοκρατίας και των τραπεζιτών, της λιτότητας και των πολυεθνικών.

Δυστυχώς, ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η έκβαση του δημοψηφίσματος από κάποιους αθεράπευτους δήθεν ευρωπαϊστές είναι απαράδεκτος καθώς όχι μόνο αρνούνται να εγκαταλείψουν τη λιτότητα αλλά κυρίως επειδή, στο περιθώριο της Συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, επιχειρήθηκε μία άνευ προηγουμένου επίθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο που μόνο στόχο είχε την ανατροπή του δημοψηφίσματος».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Τόσο οι Σκώτοι όσο και οι Ιρλανδοί γνωρίζουν όμως πολύ καλά ότι η δήθεν αλληλεγγύη που εξέφρασε ξαφνικά η Ευρωπαϊκή γραφειοκρατία δεν είναι παρά κροκοδείλια δάκρυα. Διότι όταν το 2014 έγινε δημοψήφισμα στη Σκωτία δεν ασχολήθηκε κανένας Ευρωπαίος. Απλά τώρα έχει δρομολογηθεί από διάφορους κύκλους ένθεν και εκείθεν του Ατλαντικού η ουκρανοποίηση της Βρετανίας».

Όμως είπε ο Νότης Μαριάς «η προσπάθεια υπονόμευσης της δημοκρατίας θα ηττηθεί τόσο στη Βρετανία όσο και στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη!».

Στη δεύτερη παρέμβασή του ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι καταψήφισε «το ψήφισμα για το Brexit γιατί στηρίζει τις δυνάμεις της νομενκλατούρας των τραπεζών και της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών. Τις δυνάμεις αυτές που όπως δεν ανέχθηκαν το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού στο περσινό μεγαλειώδες δημοψήφισμα, έτσι δεν ανέχονται και την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να τραβήξουν το δικό τους ιστορικό δρόμο».

Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς επισήμανε: «Είναι προφανές ότι το Ηνωμένο Βασίλειο υφίσταται μία πρωτοφανή στην ιστορία του επίθεση με στόχο να ανατραπεί η δημοκρατική βούληση των πολιτών του. Στην έκτακτη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την περασμένη Τρίτη φάνηκε έκδηλα η εκδικητική στάση διάφορων πλευρών κατά της Βρετανίας και η δρομολόγηση της ουκρανοποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου. Φάνηκε ότι ο αμετανόητος παλιός πολιτικός κόσμος της Ευρώπης, συνεχίζει το business as usual, συνεχίζει την πολιτική της μερκελικής λιτότητας, της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής, της στήριξης της τραπεζοκρατίας και της TTIP».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε «Όμως οι πολίτες της Ευρώπης αντιδρούν και ζητούν μία άλλη Ευρώπη, την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, την Ευρώπη που θα σέβεται την εθνική ανεξαρτησία των κρατών και την κυρίαρχη βούληση των λαών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News