Ειδήσεις

Video με στιγμές πανικού στο λεωφορείο που άρπαξε φωτιά

Μόνο ένας από τους 6 από τους επιβάτες του λεωφορείου που μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα συνεχίζει να νοσηλεύεται σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Και οι 6 εμφάνισαν αναπνευστική δυσχέρεια όταν το λεωφορείο το οποίο μετέφερε προσωπικό ξενοδοχείου «πνίγηκε» στους καπνούς την Τρίτη στην εθνική οδό στο ύψος του αεροδρομίου όταν ξέσπασε φωτιά στον κινητήρα.

Tην αγωνία των επιβατών και τις σκηνές πανικού που ακολούθησαν κατέγραψε τηλεοπτικός φακός.

 

Διερεύνηση στα αίτια

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΚΗ :

«Ένα ακόμα εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στις 14:00 μ.μ. στο ύψος του αεροδρομίου Ηρακλείου όταν λεωφορείο που μετέφερε προσωπικό ξενοδοχείου από το Σίσσι, τυλίχτηκε στις φλόγες.

Κάποιοι από τους εργαζόμενους που επέβαιναν  στο λεωφορείο μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο λόγο σοβαρών αναπνευστικών προβλημάτων. Στο πλευρό των εργαζομένων  βρέθηκε ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Η Στέλιος Βοργίας καθώς και ο Γ. Γραμματέας Βρέντζος Ιωάννης. Το Εργατικό Κέντρο ενημέρωσε αμέσως την τεχνική επιθεώρηση Ηρακλείου  προκειμένου να γίνει διερεύνηση για τα αίτια του ατυχήματος.

Φωτιά στον κινητήρα λεωφορείου

Υπενθυμίζεται ότι στις φλόγες τυλίχτηκε το μεσημέρι της Τρίτης λεωφορείο που κινούνταν επί της εθνικής οδού Ηρακλείου -Αγίου Νικολάου στο ύψος του αεροδρομίου Ν.Καζαντζάκης, με κατεύθυνση τον Άγιο Νικόλαο.

Η φωτιά προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στον κινητήρα του λεωφορείου.

Όπως ήταν φυσικό επικράτησε πανικός στους περίπου 30 επιβάτες οι οποίοι προσπαθώντας όσο αυτό ήταν εφικτό να επιδείξουν ψυχραιμία αλλά με ζωγραφισμένο τον φόβο και τον τρόμο στα πρόσωπα τους.

Τελικά κατάφεραν  να βγουν εγκαίρως από το λεφορείο, χωρίς ωστόσο ευτυχώς να προκληθεί τραυματισμός.

Όμως εξαιτίας της εισπνοής καπνού, 3 άτομα ένιωσαν έντονη δυσφορία και με αναπνευστικά προβλήματα, μεταφέρθηκαν ήδη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο ,ενώ ένα ακόμη ασθενοφόρο παρέλαβε λίγο αργότερα επιπλέον τρία άτομα επισης με αναπνευστικά προβλήματα.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 2 παρά δέκα το μεσημέρι της Τρίτης ενώ χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.

Λόγω της έντονης δυσφορίας οι επιβάτες προσπάθησαν μάλιστα να σπάσουν τα τζάμια του λεωφορείου για να εισπνεύσουν καθαρό αέρα.

Κάποιοι από τους επιβάτες μπορεί να γλύτωσαν τα χειρότερα ωστόσο δεν έλειψαν και οι τάσεις λιποθυμία και εμέτων εξαιτίας της έντονης μυρωδιάς του καπνού που εισέπνευσαν.

Άνδρες του ΕΚΑΒ με τη συνδρομή και πυροσβεστών παραλαμβάνουν  νεαρά άτομα που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα

Ενδεικτικό του πανικού που επικρατούσε το γεγονός , ότι με το σφυράκι ασφαλείας,   τα άτομα μέσα στο λεωφορείο, προσπάθησαν να σπάσουν το τζάμι.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη - Βάλια Μπούη

Φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια