Ειδήσεις

Σε κώμα ο άνδρας που έφτασε μισοπεθαμένος στο Βενιζέλειο

Σε σοβαρή κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται και την Τετάρτη στη ΜΕΘ του Βενιζελείου ο 62χρονος Ολλανδός οποίος μεταφέρθηκε μισοπεθαμένος στο Βενιζέλειο. Έχει υποστεί πολυοργανική ανεπάρκεια και βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση.

Η αστυνομία θα δώσει τις απάντηση για το πώς βρέθηκε ο Ολλανδός στη σοβαρή αυτή κατάσταση αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν εντοπιστεί κακώσεις που να αποδίδονται σε επίθεση στον άνδρα, ούτε ο ίδιος μπορεί να περιγράψει τι του συνέβη αφού βρίσκεται σε καταστολή.

Βρέθηκε σε άθλια κατάσταση

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο άτυχος άνδρας έχει καταγωγή από την Ολλανδία και είναι 62χρονών. Βρέθηκε σε άθλια κατάσταση σε ερημικό δρόμο στην Χερσόνησο κοντά στο Πισκοπιακό, με την Τροχαία να καταγράφει και ένα δίκυκλο μηχανάκι δίπλα του.

Όπως αναφέρει στο neakriti.gr, o Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας κ. Ανέστης Κιούλπαλης, ο 62χρονος παρελήφθη με συμπτώματα θερμοπληξίας, υπερπυρεξία και 41 πυρετό, ενώ το ζάχαρό του ήταν στα ύψη! Επίσης υπάρχει ανεπάρκεια σε κάποια από τα ζωτικά του όργανα.

«Αυτό το περιστατικό που θύμισε τον μεγάλο καύσωνα της Αθήνας το '87, όταν βρισκόμουν σαν γιατρός στην πρωτεύουσα και ερχόταν ο κόσμος με απανωτά περιστατικά θερμοπληξίας. Σήμερα όμως έχουμε άλλους τρόπους τεχνολογικά να το αντιμετωπίσουμε», παραδέχεται με απορία ο κ. Κιούλπαλης.

Δεν έχει πολλές ελπίδες

Σύμφωνα με τον ίδιο πάντως η κατάσταση της υγείας του άτυχου άνδρα δεν είναι καθόλου καλή, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ιδιαίτερη αισιοδοξία για την ζωή του.

«Κάποιος τον βρήκε σε ένα σοκάκι και είχε μείνει για πάρα πολλές ώρες στον ήλιο. Αυτές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις, ενώ παραπάνω απαντήσεις θα δώσει η έρευνα και ο ιατροδικαστής», αναφέρει ο Διευθυντής της ΜΕΘ.

Και ενώ όλα δείχνουν πως πρόκειται για ακόμα ένα τραγικό τροχαίο με μηχανάκι, ουδένα σενάριο έχει αποκλειστεί από τις Αρχές. Το πως και το γιατί ο άτυχος άνδρας κατέληξε στο οδόστρωμα και παρέμεινε εκεί για ώρες, θα απαντηθεί από την έρευνα της επόμενες ημέρες, με την ελπίδα ο ίδιος να καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή για να πει τι συνέβη.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

Σχόλια